Radnice Kamenskog opet razočarane

Autor: Saša Paparella , 04. veljača 2015. u 22:00
Udruga Kamensko preživljava šivanjem, od radnih odijela do filmskih kostima /J. Galoić/PIXSELL

Pet godina stečaja.

Ni na drugoj javnoj dražbi nekretnina uništene tvornice Kamensko, održanoj na zagrebačkom Trgovačkom sudu, nisu se pojavili kupci voljni za više od šest tisuća kvadratnih metara u sre-dištu Zagreba platiti traženih 73,4 milijuna kuna.

Bivše radnice, okupljene u Udruzi Kamensko, razočarane su, ali ne i začuđene takvim razvojem događaja. Prva je procjena vrijednosti nek-retnine na Trgu Francuske Republike bila 127 milijuna kuna, a potom je drastično smanjena. Nova dražba najavljena je za ožujak.  "Sve je to jedan loš igrokaz! Opet se pogoduje kriminal-cima: kupac negdje u prikrajku čeka da se cijena spusti na minimum, a onda će se za male novce dočepati nekretnina. Dosta nam je otezanja i čekanja, mi smo odlučile da ćemo u 2015. dobiti svoj novac. A kad ga dobijemo, dio ćemo potrošiti na sudski progon lopova koji još nisu kažnjeni za uništavanje naše tvornice", komentirala je za Poslovni dnevnik Đurđa Grozaj, pred-sjednica Udruge Kamensko.

Bivše zaposlenice Kamenskog, njih 426, u pet godina od otvaranja stečaja dobile su samo pola otpremnine i tri minimalca. Preostalu polovicu otpremnine, nep-laćene doprinose i poreze te još pet minimalaca dobit će tek nakon prodaja nekretnina. U me-đuvremenu su se organizirale i kroz Udrugu Kamensko zapošljavaju desetak ljudi. Zarađuju ši-vanjem svega što se naruči, od radnih odijela pa do filmskih kostima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close