Radaković ide u mirovinu, stiže Schoefboeck

Autor: Ana Blašković , 26. siječanj 2015. u 22:00
Radaković je na čelu Erste banke bio od 1985./A.Magzan/PIXSELL

Iz biznisa se povlači jedno od posljednjih imena stare bakarske garde.

U Erste banku stiže novi šef. S istekom mandata, 30. travnja, predsjednik Uprave Petar Radaković odlučio je otići u mirovinu, a naslijedit će ga od 1. svibnja Christoph Schoefboeck, sadašnji član Uprave, priopćili su iz Erstea.

Schoefboeck, kažu, ima dugogodišnje iskustvo na različitim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj. Član Uprave Erstea postao je 2011., trenutno je Chief Risk Officer te obavlja različite funkcije unutar NO-ova članica Erste grupe u Hrvatskoj. Njegov prethodnik Radaković ostat će upamćen kao čelnik pod čijom je palicom Erste posljednjih godina bilježila kontinuirani rast. S aktivom od 61,2 mlrd. kuna i 15% tržišnog kolača treća je po veličini banka na našem tržištu.

Radaković je među posljednjim imenima stare bankarske garde čijim odlaskom završava jedno bankarska era. Odlazak dugogodišnjeg šefa Erstea najavio je prošlo ljeto pri objavi rezultata predsjednik grupacije Andreas Treichl. Upitan o promjenama menadžmenta, rekao je da Erste u Hrvatskoj posluje u teškom okruženju. "Zadovoljni smo kolegama u Hrvatskoj i kad kolega Petar Radaković bude išao u mirovinu, zamijenit ćemo ga, no to se neće dogoditi ove godine, a čak je stariji od mene", rekao je uz smijeh Treichl. 

Komentirajte prvi

New Report

Close