Računi za grijanje u travnju stižu tek u listopadu

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2017. u 08:24
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Slična situacija već se dogodila na početku sezone grijanja 2015. godine.

Odluku uprave Energa da iznos potrošene toplinske energije za travanj pribroji računima za jesen ove godine, kada počne nova sezona grijanja, prema riječima Josipa Kukuljana, voditelja inicijative Protiv skupog Energa, predizborni je potez koji nema veze s uštedama, već isključivo s aktualnim političkim trenutkom.

"Zbog navodno male potrošnje toplinske energije u travnju, kolegij tvrtke Energo je 2. svibnja odlučio da se računi za travanj ne isporuče u svibnju, nego da se pribroje računu u listopadu ove godine. U inicijativi takav postupak smatramo neozbiljnim i neodgovornim prema potrošačima od strane rukovodstva Energa.

Kako se bliže lokalni izbori u svibnju, smatramo da je pozadina takve odluke aktualna politička situacija u Rijeci gdje se prvi put dio članova naše inicijative našao na listi nezavisnog kandidata za gradonačelnika Hrvoja Burića koji je u svom programu najavio smanjenje neopravdano visoke fiksne naknade za 50 posto. – komentirao je odluku uprave Energa Kukuljan.

Iz Energa tvrde kako prebacivanje računa za travanj za jesenski period nema veze s poštanskim troškovima, ali ni politikom, već isključivo s nastojanjem da se, uslijed malog broja očitanih impulsa na razdjelnicima, izbjegne pojava tehnički nelogičnih računa, odnosno nepravedne raspodjele troškova među suvlasnicima stambenih zgrada priključenih na sustav gradskih toplana.

Slična situacija već se dogodila na početku sezone grijanja 2015. godine, kada je Energo potrošnju u listopadu, u kojemu su toplane radile svega nekoliko dana, pribrojio potrošnji za studeni, s istim obrazloženjem, zbog moguće pojave tehnički nelogičnih računa, piše Novi list.

Komentirajte prvi

New Report

Close