‘Putnici su gledali kako mi kćer (12) izbacuju iz busa i nisu reagirali’

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2015. u 10:53
Foto: Jurica Galoić/ PIXSELL

Sama na magistrali negdje između Rogoznice i Šibenika, daleko od bilo kojeg naseljenog mjesta, našla se u utorak oko 10 sati 12-godišnja djevojčica iz Zagreba Jana Kic nakon što ju je zbog neispravne karte iz autobusa izbacio vozač Croatia busa.

 Djevojčica je, naime, u Rogoznici sjela na autobus za Zagreb, a na stanicu ju je otpratila teta, dok su je roditelji trebali dočekati na zagrebačkom autobusnom kolodvoru.

"Kći je imala povratnu kartu Čazmatransa, no dispečerka Croatia busa dva mi je puta telefonom rekla da s tom kartom može ući u njihov autobus i da neće biti nikakvog problema. Napravila je rezervaciju i mislila sam da neće biti nikakvih problema. Još sam jednom prije polaska nazvala Croatia bus kako bih provjerila je li sve u redu. Sestra je kćer ukrcala na autobus, a vozač joj prije ulaska nije ni pogledao kartu, već je nažalost to učinio kada su već izašli iz Rogoznice ", objašnjava za Večernji list majka 12-godišnjakinje Marina Suručić Kic. Ubrzo nakon što je autobus krenuo, šokirana i preplašena kći nazvala ju je i rekla da je vozač želi izbaciti iz autobusa.

"Rekao joj je da joj to nije karta za taj autobus te da može ili platiti novu kartu ili će izaći na idućoj stanici van", opisuje majka 12-godišnjakinje. Budući da je kod sebe imala samo 50 kuna, a karta je koštala 158 kuna, njezina je majka vozača preko telefona zamolila neka je pusti da dođe do Zagreba te da će mu ona u Zagrebu platiti kartu. No vozač je bio neumoljiv.

"Kći me nazvala nakon nekoliko minuta plačući i nije mi uopće znala reći gdje se nalazi jer je izašla na ugibalištu bez ikakvih oznaka negdje na magistrali. U blizini nije bilo nikoga niti je mogla prijeći cestu. Pa kakav je to čovjek koji može dijete tako izbaciti van! Prihvaćam svoju krivnju što sam je poslala s tom kartom, ali sam dispečerki više puta napomenula da je riječ o karti Čazmatransa. Neshvatljivo mi je i to što se cijela scena dogodila u autobusu punom putnika od kojih se nitko nije sjetio pomoći i posuditi novac da plati kartu",  kaže Marina Suručić Kic. Osim toga, 12-godišnjakinja je kod sebe imala bankomat-karticu s kojom je u prvom naseljenom mjestu mogla sama kupiti kartu. Po djevojčicu je na kraju došla teta, a roditelji 12-godišnjakinje obratili su se službi za reklamacije Croatia busa. Odgovorili su im samo da su sami krivi što su dijete samo poslali na put.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

svi-detalji-dramaticne-voznje-u-croatia-busu-ostavljena-djevojcica-na-magistrali-nekulturni-vozaci-prostacenje-kasnjenje-na-odrediste

Put je bio užasan” zaključuje čitateljica i dodaje kako ga je obilježilo prostačenje i nervoza vozača, incident s djevojčicom i kašnjenje na odredište dobra tri sata.

SVI DETALJI DRAMATIČNE VOŽNJE U CROATIA BUSU: ‘Ostavljena djevojčica na magistrali, nekulturni vozači, prostačenje i kašnjenje na odredište’

Sezona kiselih krastavaca pa novinari neznaju šta bi.
Neda im se ići van na vručinu da istražuju već iz klimatizirane prostorije brabonjaju po portalima .
Na svakom portalu druga priča.
Dajte se dogovorite šta se u stvari dogodilo i tko je kriv.

New Report

Close