‘Put do uspjeha’ u transformaciji poslovanja

Autor: Suzana Varošanec , 18. travanj 2023. u 22:00
Transformacija poslovanja udruge uključuje i daljnji razvoj usluga i proizvoda iz programa Virtograd/PD

Pod inicijativu se potpisuje zagrebačka udruga Put do uspjeha koja u sklopu projekta “Društveno poduzetništvo – Put do uspjeha” provodi transformaciju poslovanja po principima društvenog poduzetništva.

Gradimo društvo zajedno, inicijativa je kojom njezini organizatori žele povezati civilni sektor, tvrtke, poduzetnike, odgojno-obrazovne ustanove i druge pojedince, ukratko sve koji prepoznaju važnost ulaganja u razvoj potencijala djece i žele uložiti resurse, financije, talente i stručnost za taj doprinos.

Pod inicijativu se potpisuje zagrebačka udruga Put do uspjeha koja u sklopu projekta “Društveno poduzetništvo – Put do uspjeha” provodi transformaciju poslovanja po principima društvenog poduzetništva.

To uključuje i daljnji razvoj usluga i proizvoda iz programa Virtograd – otkrivanja talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece.

Kako iz Udruge navode, već su proveli više od 30 projekata usmjerenih na djecu i mlade s ciljem razvoja potencijala učitelja, odgojitelja i djece u osnovnim školama i dječjim vrtićima diljem RH.

U sklopu navedenog programa u raznim krajevima obuhvaćeno je više od 1500 djece vrtićke i osnovnoškolske dobi kao i više od 100 učitelja i odgojitelja. No, kako bi program ostao održiv te kako bi nastavili s ostvarivanjem misije priliku su prepoznali u društvenom poduzetništvu.

Taj projekt pokrenut 2021. sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti 158.319,73 eura. Partneri na projektu su kulturne udruge KReativa, EDukativa, Aktiva – KREDA iz Suhopolja, dok se plasiranjem usluga i proizvoda na tržište osiguravaju potrebna sredstva za održivost projekta u osnovnim školama, vrtićima, dječjim domovima i bolnicama.

Također, u sklopu projekta s EU financiranjem organizatori su i predstojeće 2. Virto konferenciju – Gradimo društvo zajedno u svibnju u Suhopolju (Dvorac Janković), ujedno prilike za sljedeću fazu rasta i razvoja aktivnosti društvenog poduzetništva.

Komentirajte prvi

New Report

Close