Puno sam naučio o novim tehnologijama, sektoru u kojem se želim zaposliti

Autor: Majda Mikulandra , 30. siječanj 2018. u 22:00
Tomislav Ferčak student je prve godine zagrebačkog FER-a/Matija Habljak/PIXSELL

U kompaniji smatraju kako je općenito iznimno važna suradnja, odnosno sinergija akademske zajednice i gospodarstva.

King ICT je tvrtka specijalizirana za napredna informacijsko-komunikacijska rješenja, s misijom da potencijale tehnologije pretvara u poslovne vrijednosti.

U King ICT-u su svjesni i vrijednosti ljudskih potencijala potrebnih za uspješne rezultate u kompaniji, pa su odavno s velikim entuzijazmom prihvatili sudjelovanje u projektu 'Iskustvo zlata vrijedi'. "Za nas je sudjelovanje u ovom projektu od posebne važnosti jer nam je cilj potaknuti inkluzivnost kao jednu od važnijih komponenta našeg društva, odnosno zapošljavanje osoba s invaliditetom i podizanje svijesti o izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Kao kompanija shvaćamo važnost suradnje sa studentima, a prema dosadašnjem iskustvu možemo reći da je riječ o fantastičnom projektu koji potiče takav oblik suradnje i ima snagu potaknuti promjene", ističe Petar Karabatić, glasnogovornik King ICT-a.

Korisno i za daljnje obrazovanje
U kompaniji smatraju kako je općenito iznimno važna suradnja akademske zajednice i gospodarstva, a posebice kada se radi o poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom. "Naime, sinergija navedenih institucija i gospodarstva može imati transformativan učinak na društvo i lokalne zajednice ako se pravilno povežu s jasnim ciljem. Jedan od primjera je upravo ovaj projekt koji povezuje gospodarstvenike i akademsku zajednicu u koherentan projekt, jer svojim ciljevima i rezultatima ukazuje što je, među ostalim, sve moguće postići takvim uspješnim povezivanjem, zaključuje Petar Karabatić.

Mladi student prve godine Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Tomislav Ferčak prošle je godine u cijelosti odradio praksu u King ICT-u. Iznimno je zadovoljan, jer ovakvi projekti za Tomislava znače mogućnost da dobije radno iskustvo u kojem može primijeniti ono što je naučio tijekom svog dosadašnjeg akademskog obrazovanja, ali i naučiti nešto novo što može koristiti tijekom daljnjeg obrazovanja.

"Dojmovi su mi stvarno odlični. Tijekom prakse u King ICT-u mnogo sam naučio o tome kako raditi u poslovnom okruženju, posebice o timskom radu, s obzirom na to da sam praksu obavljao u jednom od timova kompanije. Naučio sam kako, brzo i učinkovito koordinirati posao s kolegama i kakav treba biti odnos prema korisnicima. Naravno, naučio sam i nešto o novim tehnologijama i njihovoj primjeni i baš mi je drago što sam dobio priliku da steknem radno iskustvo u poslovnom okruženju King ICT-a, jer će mi to iskustvo biti od velike koristi, kako u akademskom tako i u privatnom i budućem profesionalnom životu. Nakon diplome plan mi je zaposliti se u struci, točnije u sektoru gdje se primjenjuju nove tehnologije, ali svjestan sam da to sve naravno ovisi i o tome kakva će nam biti ekonomska situacija kad diplomiram", zaključio je Ferčak. 

Neprocjenjivo iskustvo za sve
Tomislavovi kolege s kojima je radio na praksi, za njega imaju samo riječi hvale. Čim je stigao u njihov tim, kažu, odmah je postao dio ekipe. Ističu kako je Tomislav unio vedrinu i novu energiju, proaktivno sudjelovao u projektima na kojima su radili i doista bio punopravan član tima koji je stalno želio učiti. U King ICT-u su iznimno ponosni na zaposlenike koji su pokazali susretljivost, razumijevanje i spremnost da pomognu mladom kolegi Tomislavu.

Naše iskustvo u ovom projektu je neprocjenjivo jer se radi o obostranom učenju. Koliko god je Tomislav naučio od nas, toliko smo i mi naučili do njega, istaknuli su. U King ICT-u iz godine u godinu imaju sve veći broj obrazovnih institucija s kojima surađuju. Samo u 2017. ova je kompanija imala više od petnaest aktivnosti s različitim obrazovnim institucijama, a podržala je i mnogobrojne studentske udruge, njihove projekte i događanja. U 2018. nastavljaju istim smjerom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close