Za razliku od prijašnjih godina, u novijem razdoblju proizvodnja tjestenine u Hrvatskoj podigla se na gotovo 20 tisuća tona godišnje, a njome se bavi tridesetak proizvođača. Nekolicina njih svoj asortiman izvozi u zemlje regije i EU te neka arapska tržišta s obzirom na ishođeni halal certifikat.
Pekarski proizvodi i tjestenine bili su tema su još jednog u nizu okruglih stolova „Snaga hrvatske hrane“ u organizaciji Poslovnog dnevnika. Video snimku s okruglog stola možete pogledati ovdje, a u nastavku donosimo nekoliko zanimljivih podataka koje možda niste znali o pekarstvu u Hrvatskoj, a iznijeli su ih sudionici okruglog stola.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu