Pulska Riviera još čeka privatizaciju i zvjezdice

Autor: Marija Crnjak , 06. svibanj 2018. u 22:00
Neobarokno zdanje hotela u blizini je Arene, Foto: PD

Još je Arenaturist tražio od države naknadu za ulaganje u hotel u devedesetima.

Iako je još prošlog rujna Ministarstvo državne imovine najavilo privatizaciju Hotela Riviera u Puli, hotela u državnom vlasništvu kojim godinama upravlja Arena Hospitality Group no bez značajnih ulaganja dok se ne riješi upravo pitanje vlasništva, i dalje se ne nazire datum raspisivanja ovog natječaja koji bi omogućio revitalizaciju nekad jednog od najljepših hotela na Jadranu. Ministar Goran Marić prošlog tjedna dao je naslutiti da bi se slučaj uskoro mogao pokrenuti, no do zaključenja broja iz Ministarstva nam nisu pojasnili u kojoj je fazi projekt koji je pokrenut još 2011. godine, te hoće li država isplatiti Areni traženu naknadu za ulaganja u hotel tijekom devedesetih. U Arena Hospitality Group, bivšem Arenaturistu, pak ne žele komentirati slučaj ovog hotela, zbog svojih obveza prema Zagrebačkoj Burzi.

Kako je poznato, društvo Arena Hospitality Group započelo je proces transformacije u ožujku 2016. godine, promjenom vlasnika, kada je PPHE Hotel Group, do tada manjinski dioničar s ugovorom o menadžmentu za Arenaturist, postao većinski dioničar. Preuzimanjem vlasništva nad Art’otel Cologne i Art’otel Berlin Kudamm u Njemačkoj AHG postalo je prvo hrvatsko hotelsko društvo izlistano na Zagrebačkoj burzi koje upravlja hotelima izvan Hrvatske. “Jedan od važnijih koraka u tom procesu bila je javna ponuda dionica u lipnju 2017. godine, kojom je prikupljeno 788,4 milijuna kuna. Sredstva će omogućiti ubrzanje planiranih investicija, a ista su već korištena za preuzimanje preostalog udjela u operacijama PPHE-a u Njemačkoj i Mađarskoj”, pojasnili su iz hotelske tvrtke na naš upit, no bez komentara o Rivieri.

A upravo Arena spominje se kao najizgledniji investitor u hotel sa 120 kreveta, neobarokno zdanje s početka 20. stoljeća u blizini Arene. Prije par godina tadašnji izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, sada glavni izvršni direktor AHG tvrdio je da već godinama rade na tome da riješe pravnu situaciju oko objekta. U slučaju da kupe hotel od države najavljivali su ulaganje u hotel s pet zvjezdica s brendom Park Plaza. Riviera trenutno ima tek jednu.

Komentirajte prvi

New Report

Close