Pulska policija istražuje slučaj tzv. direktorske prijevare: Tvrtka iz Pule prevarena za više desetaka tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2023. u 20:00
Foto: Pixabay

Ništa ne sluteći, djelatnica pravne osobe obavila je uplatu te je time pravna osoba oštećena za više desetaka tisuća eura.

Pulska policija istražuje slučaj tzv. CEO ili direktorske prijevare, u kojem je pravna osoba oštećena za nekoliko desetaka tisuća eura.

Naime, 22. kolovoza je na adresu elektroničke pošte računovodstva pravne osobe iz Pule pristigla poruka, koju je navodno poslao čelnik pravne osobe, a u kojoj traži međunarodnu uplatu na račun tvrtke sa sjedištem u Portugalu. Ništa ne sluteći, djelatnica pravne osobe obavila je uplatu te je time pravna osoba oštećena za više desetaka tisuća eura.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem. Ujedno upozoravamo kako se radi o tzv.  CEO prijevari / direktorskoj prijevari, kod koje se varalice pretvaraju kao nadređeni u organizaciji i prijevarom navode djelatnike da uplatite novčani iznos na lažni račun ili da neovlašteno doznače novce s poslovnog računa.

Pozivamo građane, prvenstveno odgovorne osobe u trgovačkim društvima ili drugim pravnim osobama da prije svake uplate, pogotovo međunarodne, provjere jesu li pristigli nalozi za financijske transakcije uistinu od njihovih rukovoditelja te jesu li računi na koje uplaćuju novac uistinu računi trgovačkih društava s kojima imaju poslovne odnose, kako bi izbjegli veliku materijalnu štetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close