Hrvatski grad ne želi automobile u centru grada, bicikli dostupni već od 200 kuna godišnje

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2022. u 10:45
Foto: Pixabay

Nextbike prepoznatljiv je europski brend koji su uspješno implementirali gradovi poput Berlina i Münchena te se ovime i Pula svrstala na europsku mapu gradova Nextbikea.

Potpisan je ugovor za obavljanje komunalne djelatnosti upravljanja i održavanja stanica za klasične i električne bicikle u sustavu Grada Pule ‘Bičikleta’ između gradonačelnika Filipa Zoričića i direktora tvrtke Nextbike Ante Gustina, javlja Glas Istre.

“Projekt je to veće mobilnosti koji uz tridesetak bicikala i stotinjak romobila doprinosi većoj povezanosti Pule. Nextbike prepoznatljiv je europski brend koji su uspješno implementirali gradovi poput Berlina i Münchena te se ovime i Pula svrstala na europsku mapu gradova Nextbikea. Doprinos je to našoj želji da što manje vozila fluktuira centrom grada, a sada se, uz korištenje javnog prijevoza, nude i alternative kroz uslugu najma bicikala i romobila”, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

“Automobili ne pripadaju centru grada”, dodao je izvršni direktor Nextbikea Leonhard von Harrach.

Ugovorom su obuhvaćene usluge održavanja cijelog sustava i upravljanja, kao i usluge i aktivnosti u operativnom sustavu te održavanje softver aplikacije za upravljanje sustavom. U sklopu projekta ‘Bičikleta’ na području grada Pule na više lokacija moći će se unajmiti javne klasične bicikle te elektro bicikle te, od ove godine, i električni romobili. Postojeće lokacije opremljene su novom opremom, a bit će otvorene i nove s namjerom da se izvrši bolja povezanost i sustav učini kvalitetnijim i učinkovitijim.

Godišnja pretplata za javne bicikle (električne i klasične) iznosi 200 kuna i omogućava neograničeno korištenje bicikala do 30 minuta u pojedinačnoj vožnji tijekom cijele godine. Broj pojedinačnih vožnji tijekom jednog dana nije ograničen. Za sve ostale korisnike cijena iznosi 10 kuna za električni i 5 kuna za klasični bicikl, za pola sata korištenja. Cijene za otključavanje električnog romobila iznosi 7.50 kuna i naplaćuje se 1.80 kuna po minuti korištenja. Isto tako, moguće je napraviti pretplatu kojom sa jednokratno uplaćenih 40 kuna dobivamo neograničeni broj otključavanja. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 198 tisuća kuna bez PDV-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close