Pula je upravo roditeljima olakšala plaćanje vrtića

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2013. u 16:39
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon projekta e-Vrtići kojim je u potpunosti informatiziran process upisa u predškolske ustanove, Grad Pula prvi je u Hrvatskoj uveo i plaćanje vrtića preko interneta.

Grad Pula prvi i jedini grad u Hrvatskoj koji je roditeljima omogućio mjesečno plaćanje računa za vrtiće putem interneta, učinivši time još jedan pomak prema krajnjem cilju rada gradske uprave: potpunoj informatizaciji i ukidanju suvišne papirologije.

Na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je kako uvođenje e-uplatnica u Dječje vrtiće Pula nadogradnja već postojeće visoko razvijene informatičke strukture gradske uprave, koju je Grad Pula uveo u želji da svojim građanima pruži transparentan, jednostavan i praktičan način korištenja gradskih usluga.

„Krajnji cilj ove uprave je uvođenje efikasnog sustava elektronskog poslovanja u sva trgovačka društva i javne ustanove Grada Pule“, istaknuo je Miletić, napomenuvši kako povratne informacije od građana pritom služe kao dodatno ohrabrenje. Dapače, i sam projekt plaćanja vrtića preko interneta predložili su upravo građani i elektronskom poštom uputili Gradu Puli, gdje su im rado izašli u susret.

Komentirajte prvi

New Report

Close