Pula cijela na TIER ‘pogon’: po gradu sa 150 e-romobila

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2022. u 22:00
Sustav mikromobilnosti u Puli obuhvaća 150 električnih romobila, 15 klasičnih i 15 električnih bicikala/Manuel Paljuh

Za korištenje električnih romobila potrebno je na pametni telefon skinuti aplikaciju TIER, a za korištenje bicikala aplikaciju Nextbike.

Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio cjelovit sustav za mikromobilnost. Njime upravlja Sustav javnih bicikala, a obuhvaća 150 električnih romobila, 15 klasičnih i 15 električnih bicikala te je nadogradnja javnome prijevozu koja će rasteretit grad prometa osobnim vozilima i zaštititi okoliš.

Za korištenje električnih romobila potrebno je na pametni telefon skinuti aplikaciju TIER, a za korištenje bicikala aplikaciju Nextbike.

Građani do 30. srpnja 2022. mogu besplatno isprobati korištenje romobila pomoću koda “GOPULA”. Nakon izrade računa na aplikaciji TIER, taj im kod omogućuje dva besplatna otključavanja te 20 minuta besplatnog korištenja romobila.

Direktor Sustava javnih bicijaka Ante Gustin izrazio je nadu da će za sličnim rješenjima ubrzo posegnuti što više gradova u RH, svi koji teže statusu pametnoga grada.

“Na javne bicikle građani su se već navikli, no vjerujemo da će ih električni romobili oduševiti. TIER je u Europi vodeći pružatelj usluga mikromobilnosti, tvrtka posvećena stvaranju jednostavnih i lako dostupnih rješenja za urbanu mobilnost.

Mobilnom se aplikacijom romobili i bicikli lociraju i otključavaju, a cijena ovisi o vremenu korištenja. Mi vodimo brigu o punjenju baterija te održavanju romobila i bicikal

Komentirajte prvi

New Report

Close