Prvi vinski kamp potiče ruralni turizam doživljaja

Autor: Ivan Tominac , 11. svibanj 2021. u 22:00
Obitelj Hažić proizvodi vina kao i pjenušac/PD

Kamp je izgrađen iz vlastitih ulaganja i novcem EU, a projekt vrijedi 3,5 milijuna kuna. Uz smještaj nudi i aktivnosti u prirodi.

Kamp na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Hažić u Svetom Martinu na Muri u Međimurju prvi je koji slovi kao vinski park u Hrvatskoj.

Predstavljen proteklog vikenda, nudi 12 parcela za kampere i osam drvenih mobilnih kućica koje će biti na raspolaganju početkom srpnja, a izgrađen je po najvišim ekološkim standardima uz kategoriju četiri sunca.

Kamp je izgrađen iz vlastitih ulaganja OPG-a i potpore EU fondova. Od 2015. prijavili su 6 projekata u vrijednosti 5 milijuna kuna, a pothvat vinskog kampa u Međimurju financiran je s 1,5 milijun.

Njegova puna vrijednost nadilazi tu svotu, izgradnja kampa teška je 3,5 milijuna kuna, a ulaganjima će se ponuditi smještaj turistima željnim uživanja u prirodi, vinima, pjenušcima, sokovima i ostalim proizvodima od jabuke OPG-a Hažić i bogatoj turističkoj ponudi Međimurja.

“U naš vinski kamp uložili smo mnogo truda i energije. Sretna sam što smo uspjeli. Iako još do kraja lipnja moramo postaviti mobilne kućice prvi kamperi su već stigli”, rekla je vlasnica Tatjana Hažić.

Sa sestrom Valentinom vodi gospodarstvo već niz godina, a odabirom njih kao turističke lokacije turisti će se provoditi u različitim vrstama aktivnosti i gastronomskim poslasticama.

Na raspolaganju turistima 8 drvenih mobilnih kućica i 12 parcela za kampere

Dane na odmoru u kampu moguće je provesti u vožnji biciklima, wellness uslugama Termi Sveti Martin, upoznavanju lokalnih kulturnih znamenitosti, uživanju pustolovnim sadržajima u organizaciji Accredo centra ili na pikniku uz hranu i pića restorana Međimurski dvori.

Naglasak je stavljen i na turizam doživljaja pa će tako turisti kod njih imati i mogućnost sudjelovanja u uobičajenim dnevnim aktivnostima gospodarstva. Tako će sami moći ubrati plodove koje će im vlasnici ovog OPG-a prikladno upakirati i pripremiti kako bi ih mogli ponijeti sa sobom.

“Obitelj Hažić predstavlja vrlo uspješnu turističku priču ruralne Hrvatske koja kroz seoski turizam pruža najbolje od Međimurja.

U razvoju su im svakako pomogla sredstva iz EU fondova, no ne smije se zanemariti ni neizmjeran doprinos cijele ove vrijedne obitelji kao i vlastita sredstva uložena u unaprjeđenje kvalitete vlastitih proizvoda i turističke ponude”, naglasila je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske u čijem je članstvu OPG Hažić od 2020. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close