Prvi u Hrvatskoj: Policija ulovila prevaranta koji je skinuo kilometre na automobilu

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2019. u 11:46
Foto: Getty Images

Nažalost, niti zemlje EU nisu imune na slične pokušaje prevara.

Policijski službenici postaje u Pitomači proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja, piše Automobili.hr

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je 45 – godišnjak tijekom mjeseca siječnja 2019. godine u Pitomači, prodao osobni automobil marke Volkswagen, 37 – godišnjaku na kojem je stanje brojača kilometara na vozilu u trenutku prodaje bilo 178.000, za novčani iznos veći od 35.000 kuna, iako je znao da stanje brojača kilometara na satu ne odgovara stvarnom stanju, jer je vozilo dana 2. srpnja 2018. godine, imalo prijeđenih 349.872 kilometra, te ga je prikrivanjem stvarnih činjenica, doveo u zabludu i oštetio za novčani iznos od oko 10.000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici.

Nažalost, niti zemlje EU nisu imune na slične pokušaje prevara. Naime, prema istraživanju ADAC-a gotovo svaki treći rabljeni automobil koji se trenutačno prodaje u Njemačkoj ima skinutu kilometražu. No, u slučajevima rabljenih automobila koji su namijenjeni za izvoz ta se brojka penje do gotovo 50 posto.

Dakle, gotovo polovica svih rabljenih automobila koji se uvezu iz Njemačke zapravo su čista prevara krajnjeg kupca, jer ne dobiva onakav automobil kakav je spreman platiti. Potpuno je svejedno ukrade li se nekome iz novčanika tisuću ili dvije eura ili ga se za taj iznos prevari na kupoprodaji rabljenog automobila, jer kupac plaća nerealno stanje, odnosno onakvo kakvo prikazuje brojač kilometara.

S obzirom na te činjenice pravnici se slažu kako je europski parlament na dobrom tragu te kako je nužno prijevare s manipulacijom prijeđenih kilometara tretirati kao kazneno djelo.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Velite prvi u Hrvatskoj? Pa gdi vi živite? Dojdite u Koprivnicu u jedan poznati servis… dvadedet godina se to radi.

Čovek zaslužio medalju i hall od fame, nešto kao i prvi Hrvat koji padne zbog skidanja torrenta.
Stvarno majstor 🙂

New Report

Close