Prvi u Hrvatskoj napravili proizvod koji bi se mogao svidjeti vlasnicima pasa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. siječanj 2022. u 09:02
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetila je da je riječ o prvom vlastitom proizvodu koji nije napravljen po narudžbi. ​

​S​plitska ustanova koja zapošljava osobe s invaliditetom – DES​ predstavila je u srijedu novi proizvod, papirnatu vrećicu s kartonskim podloškom za skupljanje psećeg izmeta, a kako je pritom istaknuto, DES je prvi proizvođač papirnatih vrećica takve vrste u Hrvatskoj.

Ravnateljica Edita Maretić Dimlić je rekla da su se na taj proizvod odlučili jer žele razvijati vlastite proizvode i aktivno sudjelovati u osvještavanju sugrađana, posebice vlasnika pasa, da se izmet skuplja, te tako pridonijeti cjelokupnoj slici zdravog i čistog Splita.

Podsjetila je da je riječ o prvom vlastitom proizvodu koji nije napravljen po narudžbi. ​Na papirnatoj vrećici je lik psa i piše “Poštuj svoj grad, budi savjestan građanin, te pokupi umjesto mene, hvala”.

Dizajn vrećice osmislila je voditeljica radne jedinice Konfekcije Mia Perčić, a Maretić Dimlić je rekla da je papirnata vrećica izrađena od recikliranog papira i da  je ustanova DES prvi proizvođač takve papirnate vrećice za pseći izmet.

Takve papirnate vrećice ima Prag, u kojem su, rekla je, vidjeli način na koji se potiču sugrađani da pokupe pseći izmet. Dodala je da već ima zainteresiranih za papirnate vrećice.

Grad Split od DES-a je naručio 26.667 komada papirnatih vrećica i na taj je način podupro novi proizvod te ustanove i njegovu uporabu. DES je donirao dvije tisuće komada gradskim kotarevima, mjesnim odborima, Klubu sportskih pasa i Županijskoj udruzi slijepih, rekla je ravnateljica Maretić Dimlić.

Ravnateljica je podsjetila da je DES u pandemiji covida počeo proizvoditi pamučne maske, a najavila je uskoro i proizvodnju suvenira.

Komentirajte prvi

New Report

Close