Prvi u Hrvatskoj imaju rješenje za one koji žele jesti domaće, a ne stignu skuhati

Autor: Maria Mrvelj , 04. veljača 2016. u 11:03
Foto: Press

Ako ste ikada pomislili kako bi bilo odlično da se vratite doma s posla i imate na stolu svježe pripremljen topli obrok iako niste stigli ni na plac ni kuhati, poduzetnica Željka Maras ima rješenje.

Ova mlada hrvatska poduzetnica pokrenula je prvi, kako sama kaže, pravi ženski biznis kojim olakšava svakodnevne muke sa kuhanjem i pripremanjem hrane. Ideju je gradila godinama, no oduvijek je znala da će njezin budući posao uključivati kućanstvo.

"Htjela sam pokrenuti nešto što je potrebno svima, no pomoć u kućanstvu kao posao u Hrvatskoj, oduvijek je bila u zoni sive ekonomije",  kaže osnivačica Željka Maras za Poslovni.hr.

"Vani su ovakvi poslovi uglavnom posredničkog tipa, no mi klijentu pristupamo kao firma", pojašnjava Maras. Djelatnice servisa znakovitog naziva "Jedem doma" u radnom su odnosu i imaju redovna primanja. Korisnici usluge tako po završetku posla dobiju i račun.

Vlasnica servisa navodi kako su im najčešća klijentela obitelji s djecom, iako ne nedostaje i samaca niti obitelji bez djece. Klijenti su zadovoljni, što dokazuje činjenica da se iznova vraćaju po njihove usluge.

Proces je vrlo jednostavan: nakon što korisnik izabere opciju koju želi, domaćica odlazi u nabavku svježih namirnica na Dolac, u domu korisnika pripremi jelo prema dogovoru, servira ga i nakon odrađenog posla pospremi za sobom.

Tvrtka nudi pet različitih usluga: Jedem doma, Napokon vikend, Imamo goste, Sretan rođendan i Jedem u uredu. Prema riječima Željke Maras, najbolje ide Jedem doma, jer upravo tada, preko tjedna, ljudi imaju najmanje vremena za kuhanje, pa je time i potreba za uslugama 'plaćene domaćice' veća.

Usluge prigodom raznih proslava poput rođendana, godišnjica i slavlja također su tražene.

"Nekada je ljudima jednostavno previše pripremati hranu za toliko ljudi, pa su skloni čak i odustati od proslave, a mi se trudimo to promijeniti sa svojom uslugom", kaže Maras.

Domaćice koje pripremaju hranu, za sada njih dvije, moraju biti upoznate sa hrvatskom domaćom kuhinjom, voljeti kuhanje i, naravno, znati to izvrsno raditi. Upoznate su sa novim trendovima u kuhanju, pa tako ih se nerijetko šalje i na razne edukacije. Najbitnija je ipak, kako kaže vlasnica tvrtke, osobnost. Djelatnice tako moraju biti vedre i otvorene osobe, jer ipak ulaze u domove ljudi.

U Zagrebu zasad nemaju konkurenciju, a planiraju se proširiti i na druge hrvatske gradove, ali i zaposliti puno više ljudi. Vlasnica kaže kako su selekcije već u tijeku.

Komentirajte prvi

New Report

Close