Prvi u Hrvatskoj dobili prestižnu titulu Županija – prijatelj djece

Autor: Poslovni dnevnik , 29. svibanj 2018. u 21:59
Priznanje je preuzeo župan Željko Kolar

Dugogodišnjim radom do novog statusa.

Krapinsko-zagorska županija i Primorsko-goranska županija postale su prve županije u Hrvatskoj kojima je dodijeljena prestižna titula Županija – prijatelj djece.

Prema izvješću središnjeg koordinacijskog odbora akcije 'Gradovi i općine-prijatelji djece', Krapinsko-zagorska županija je u razdoblju od rujna 2016. do svibnja 2018. godine ispunila formalne uvjete i opće zahtjeve za stjecanje statusa županije – prijatelja djece. Priznanje je preuzeo župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, a događanju je nazočila i predsjednica Skupštine Županije Vlasta Hubicki.

"Sa velikom čašću i zadovoljstvom ćemo staviti ovu ploču na zgradu Krapinsko-zagorske županije jer ona potvrđuje to da smo stvarno napravili puno za dobrobit djece na području Krapinsko-zagorske županije. Zahvalio bih se svojim prethodnicama, gospođi Vlasti Hubicki, koja je šest godina bila županica te gospođi Sonji Borovčak, također bivšoj županici, koja je danas potpredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

"Hvala svim našim gradovima i općinama koji su stekli status općine ili grada prijatelja djece i onima koji su u postupku dobivanja statusa, jer bez njih Županija ne bi mogla biti kandidat. Hvala i svim ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola te zdravstvenih ustanova, a posebno hvala i udrugama", zaključio je Kolar.

Komentirajte prvi

New Report

Close