Trijumf Tomaševića u Zagrebu, evo što je novi gradonačelnik poručio nakon pobjede

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2021. u 22:04
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Odličnim izbornim rezultatom Tomašević je nadmašio i najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Bandić je najbolji rezultat ostvario na lokalnim izborima 2013. godine. Tada je osvojio ukupno 170.798 glasova, a Tomašević je s više od 199.000 osvojenih glasova taj rezultat već nadmašio. Pročitajte njegov pobjednički govor.

Zagreb

Tomislav Tomašević
MOŽEMO! – POLITIČKA PLATFORMA, ZAGREB JE NAŠ!, NL, Zelena alternativa – ORaH, ZA GRAD
BR. GLASOVA: 198.203  |   65,29%
Miroslav Škoro
DP, ZELENA LISTA
BR. GLASOVA: 105.361  |   34,71%

Oko 22 sata novi zagrebački gradonačelnik obratio se javnosti.

“Hvala na povjerenjenju, nadi, ustrajnosti da je prava promjena moguća. Hvala na jasnom mandatu za pravu promjenu. Hvala vam što ste vjerovali u mene, sebe i sve nas. Hvala vam na povjerenju, mi ćemo ga opravdati.

Hvala si onima koji nam nisu dali glas, radit ćemo na tome da dobijemo i vaše glasove. Radit ćemo na boljoj kvaliteti života za sve u našem gradu. Zadnji dani kampanje su bili izazovni. Neću ni ponavljati sve lažne optužbe. Borim se čitav život za ovaj grad, protiv odluka onih koji su zarobili ovaj grad i koriste ga kao svoj bankomat.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Imamo najbolji tim ljudi s kojima godinama vodim borbu za pravedniji Zagreb.

Iza nas ne stoje veliki donatori. Iza nas stoje građani. S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost. Svi građani, bez obzira na to kako su glasali, žele bolji život. Bit ću gradonačelnik svih vas.

Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama i razvoju ovog grada”, poručio je Tomašević.

“Nitko nije očekivao ovakav rezultat. Ovo je rezultat povjerenja koje smo godinama gradili s građanima. Građani su reagirali i na negativnu kampanju iz drugog stožera. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trumpa i Vučića ovdje nije mjesto”, rekla je Sandra Benčić za Index.

Sandra Benčić je demantirala izjave kakve su se mogle čuti od uskoro bivše gradske uprave da će Zagrepčane nakon izbora dočekati poskupljenja. “Ma kakvi. Mi već godinama plaćamo preskupu vodu. Nikakvih poskupljenja neće biti.”

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Split

Ivica Puljak
CENTAR
BR. GLASOVA: 29.021  |   59,13%
Vice Mihanović
HDZ
BR. GLASOVA: 20.056  |   40,87%

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 55,1 posto glasova, a iza njega je kandidat grupe birača Davor Štimac s osvojenih 44,8 posto glasova.

U Osijeku na 100  posto obrađenih glasova HDZ-ov Ivan Radić je prvi s 62,6 posto, slijedi nezavisni Berislav Mlinarević uz potporu Domovinskog pokreta i Mosta s 37,3 posto glasova.

Komentirajte prvi

New Report

Close