Prvi put u povijesti: Neki dijelovi Jaruna nisu za kupanje

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2015. u 08:11
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Mirna Šitum, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, kazala je da ‘Malo jezero’ i ‘Otok Univerzijade’ na Jarunu nemaju mikrobiološki ispravnu vodu.

'Malo jezero' i 'Otok Univerzijade' na Jarunu nemaju mikrobiološki ispravnu vodu. Za građane bi bilo štetno za zdravlje da se kupaju, rekla je u utorak na sjednici Gradske skupštine Mirna Šitum, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, piše 24sata.

Šitum je dodala da Gradski ured za zdravstvo preporučuje građanima da se ne kupaju na Malom jezeru i Otoku Univerzijade tijekom cijele sezone kupanja, ali da se mogu slobodno kupati na ostalim lokacijama na Jarunu, na Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevci. Također, rekla je da se građani mogu bez ikakvih problema kupati i na Bundeku.

Inače, kupališna sezona traje od 1. lipnja do 15. rujna ove godine što je jednoglasno prihvaćeno.

Gradski ured za zdravstvo ne zna koji je uzrok onečišćenja vode, ali se pretpostavlja da su vjerojatni izvori onečišćenja mogući problemi s kanalizacijom, ptice, sportski klubovi, mnogo objekata…

Dan Špicer (SDP): Šokiran sam, ovo je prvi puta u povijesti da se ovo dogodilo

– Šokiran sam nalazom i neugodno iznenađen jer se ovo dogodilo po prvi puta u povijesti Jaruna – rekao je Dan Špicer, gradski zastupnik SDP-a i dodao: 'Mislim da je nevjerojatno da uz sve moguće tehnologije koje nam stoje na raspolaganju, da smo došli u situaciju da nemamo pojma što se dogodilo i da smo se doveli u takvu situaciju. Grad Zagreb trebao bi poduzeti sve kako bi se utvrdilo gdje je problem. Zašto se na Jarunu dopušta vožnja skuterima na benzin?'

Bandić: Nemojte plašite ljude, voda je za kupanje

– Nemojte molim vas plašiti ljude, ništa nije zagađeno. Voda je za kupanje, ljudi se kupaju i kupat će se još u čistijoj vodi ako gradonačelniku Bog da zdravlje – rekao je Bandić odgovarajući na novinarsko pitanje u pauzi sjednice Gradske skupštine.

Kaže da će nabaviti i stroj koji će 'odmuljiti Jarun, te će sve biti u redu'. 

– Radije se čuvajte sunca da vas previše ne sprži i ne nanese neke melanome na vašem tijelu, a što se tiče vode na Jarunu, slobodno se kupajte – kaže Bandić i dodaje: 'Ja sam pio vodu s Bundeka, sad ću se i na Jarunu okupati, prije ljeta. Pozvat ću vas'.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo ono što sam najavio već prošle godine sada se ostvaruje.

Lijepo sam upozoravao već prošle godine da voda na Jarunu nije za kupanje.

Ako Vam nije jasno što je onečistilo zagrebačku vodu, podsjetit ću Vas na požar u CIAKU gdje su “gospoda” umjesto da zbrinu prikupljeni opasni otpad isti zapalili.

Lijepo sam Vam najavio da će opasne tvari uči u tlo i zagrebačke vode.

Tu se vidi nesposobnost Bandića i cjelokupne gradske vlasti da neke obične stvari drže pod kontrolom.
Što čistoća jarunske vode sigurno je.

Da li je Ciaku oduzeta dozvola za sakupljanje opasnog otpada u središtu grada?

Uglavnom radi se o beskrupoloznim ljudima, na čelu s gradonačelnikom Zagreba kojima ništa nije sveto, a najmanje zdravlje građana grada Zagreba, već im je važna privatna dobit i provizija. Čitaj zarada za svoj džep.

To što Vam netko plaća novce za knjige za djecu s Vašim novcem, nije ništa prema zdravlju te Vaše djece i potomaka koje je gospodin otrovao nebrigom za isti grad.

Mislim tko je dao dozvolu za rad objekata na Jarunu, a koji nisu priključeni na kanalizaciju?

Neka ispitivački novinari malo to prošnjofaju!

New Report

Close