Prvi put od 2005. godine Mirna može raditi normalno

Autor: Suzana Varošanec , 30. ožujak 2015. u 22:00
Tvrtka više nije insolventna/Duško Marušić/PIXSELL

Podravka je spasila rovinjsku tvrtku plativši njezine dugove čime je okončana desetogodišnja blokada.

Uoči najvećeg katolićkog blagdana Uskrsa tiže lijepa vijest za Mirnu i njezine radnike jer je tvrtka spašena od stečaja otklanjanjem zadnje prepreke minutu prije sudske rasprave u 13 sati, izjavio je za Poslovni dnevnik predsjednik Uprave Mirne Vladimir Bunić.

"Presretan sam i izražavam zahvalnost svima koji su pomogli, kao i 193 radnika Mirne koji su zahvalni Podravki", kazao je Bunić u telefonskom razgovoru nakon što je Trgovački sud u Rijeci u ponedjeljak odlučio da nema uvjeta za otvaranje stečaja. Podravka je poručila da je kao većinski vlasnik Mirne podmirila znatan iznos dospjelih tražbina Mirne te pružila jamstva za podmirenje preostalih tražbina vjerovnika Mirne koje su bile evidentirane u očevidniku Fine, čime su stvoreni preduvjeti za daljnje normalno poslovanje Mirne.

A da je račun Mirne na ovaj način odblokiran u zadnji tren, čime su nestali stečajni razlozi, sudu je potvrdila Partner banka, koja je dostavila dokument da je na jučerašnji dan račun odblokiran. I Fina je predala svoju obavijest sudu, potvrdio je privremeni stečajni upravitelj Dušan Crljenko. "Tvrtka više nije insolventna, a Uprava Mirne sa svojim partnerima uspjela je odblokirati račun. Prvi put od 2005. Mirna može raditi normalno", kaže Crljenko.

Ovaj se ishod komentira kao "win-win" situacija: Podravka je spasila svoju vrijednu imovinu u vidu rovinjskog prerađivača riba koji je stekao uvjete za normalno poslovanje nakon deset godina blokade, dok su radnici sačuvali svoja radna mjesta. Predsjednik sindikata PPDIV Šimo Orešković, uz čestitke Podravci na trudu da se Mirna odblokira, podsjeća na važeći kolektivni ugovor kao i dogovor o isplati lanjske božićnice i regresa koji iznose oko milijun kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close