Prvi grad u Hrvatskoj koji stimulira službenike

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2018. u 09:18
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Visina stimulacije određuje se u postotku od plaće radnika za taj mjesec, a najviše do tisuću kuna neto.

Bjelovar je prvi grad u državi koji je donio Pravilnik o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu. Gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima, koji su ujedno i nagrađeni, predstavio je novu ideju o stimulaciji zaposlenika koji su pokazali izvanredan trud tijekom godine.

Kako piše Lokalni.hr, Pravilnikom se utvrđuju uvjeti i postupak za isplatu uvećane plaće na temelju ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata rada službenika i namještenika Grada Bjelovara. Stimulacija će se isplaćivati za rad na dodatnim poslovima, za rad na projektima, kao i za ostvarenje pozitivnog financijskog učinka za Gradsku upravu. Također će se isplaćivati i za natprosječnu kvalitetu obavljenih poslova te uspješno i pravovremeno obavljanje poslova odsutnog djelatnika uz redovno obavljanje vlastitih poslova i slično.

Visina stimulacije određuje se u postotku od plaće radnika za taj mjesec, a najviše do tisuću kuna neto. Gradonačelnik Hrebak predstavio je i trinaest djelatnika koji će dobiti stimulaciju na plaći na temelju ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata rada. Rad djelatnika praćen je od početka godine do travnja, a nagrađeni su iz različitih upravnih odjela. Posebno su istaknuti oni koji rade na poslovima legalizacije i izdavanja građevinskih dozvola radi kojih je Bjelovar treći grad u Hrvatskoj s obzirom na brzinu izdavanja, zatim oni koji rade na povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova te na poslovima arhiva.

Među njima se istaknula Željka Vizi, voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove koja je svojim idejama i njihovom provedbom uvelike pridonijela radu gradske uprave, poput izrade plana otplate dugova tijekom 24 mjeseca. Tu je i Siniša Kolesarić, inženjer građevine iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora, koji je nagradu dobio zbog ažurnog rješavanja predmeta legalizacije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

glupost. nije ovo prvi grad jer deseci gradova odavno imaju pravilnike o stimulaciji (koja je okvirno propisana zakonom).

New Report

Close