Prva privatizacija u 2024. – bez interesa za Institut

Autor: Marija Brnić , 20. veljača 2024. u 13:58
Institut za sigurnost bavi se raznim poslovima sigurnosti na radu/M. Lukunić/Pixsell

Kako nam je potvrđeno u CERP-u, javno se nadmetanje za udjel od 95,6% temeljnog kapitala neće održati, jer do petka, 15. veljače, nije uplaćena niti jedna jamčevina.

Prva ovogodišnja privatizacija tvrtke iz državnog portfelja nije rezultirala prodajom. Za većinski udjel zagrebačke tvrtke Institut za sigurnost, koji se i prvi put od vremena pretvorbe stavlja na ‘bubanj’, na javnom natječaju nije iskazan interes.

Kako nam je potvrđeno u CERP-u, javno se nadmetanje za udjel od 95,6% temeljnog kapitala neće održati, jer do petka, 15. veljače, nije uplaćena niti jedna jamčevina.

Budući da je prodaja ove tvrtke u planu aktivnosti smanjenja državnog portfelja, te da su nakon dva i pol desetljeća razmršeni kompleksni i nejasni odnosi zbog kojih je prodaja bila onemogućena, za očekivati je da će uslijediti novi krug prodaje.

Standardna procedura predviđa izradu nove procjene vrijednosti i utvrđivanja nove početne cijene. Na ovom prvom natječaju ona je bila određena na 886,5 tisuća eura za paket nominalno vrijedan 534.000 eura.

Riječ je o maloj tvrtki koja je osnovana još 1960. i bavi se raznim poslovima sigurnosti na radu, od ispitivanja sigurnosti od požara i zaštitom na radu u industrijskim, školskim i drugim prostorima, do edukacije radnika i poslodavaca za siguran rad, izrade sigurnosnih znakova i dokumentacije.

Pruža i uslugu ispitivanja zrakopropusnosti ovojnice zgrade, a godišnji prihodi su joj na razini oko 300.000 eura i ima 10-ak zaposlenih.

Komentirajte prvi

New Report

Close