‘Prva prava japanska trgovina’ otvorena u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2014. u 12:06
Press foto

“Prva prava japanska trgovina u Hrvatskoj”, kako ju nazivaju u svom priopćenju, Destinatio Tokyo sinoć je i službeno otvorila svoja vrata ljubiteljima gastronomije i pića iz ‘zemlje izlazećeg sunca’.

"Prva prava japanska trgovina u Hrvatskoj", kako ju nazivaju u svom priopćenju, Destinatio Tokyo sinoć je i službeno otvorila svoja vrata ljubiteljima gastronomije i pića iz 'zemlje izlazećeg sunca'.

Kupci mogu birati među više od 120 različitih proizvoda brendova, a neki od glavnih aduta trgovine su natto, tradicionalno japansko jelo za doručak od fermentirane soje, niskokalorijska tjestenina shirataki i japanski sladoledi od zelenog čaja, crvenog graha i crnog sezama. Uz vrhunski sake i shochu, kao jedne od najpoznatijih alkoholnih pića, Destinatio Tokyo nudi i izbor piva iz Japana te najbolje čajeve kao što je primjerice matcha, fini prah zelenog čaja i druga specifična bezalkoholna pića. U japanskim grickalicama, hrani i piću na druženju su uživali, između ostalog, i predstavnici Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj.

Ponuda i predstavljanje proizvoda pažljivo su osmišljeni i slijede filozofiju 'manje je više' s posebnim naglaskom da se svaka namirnica predstavi gotovo kao da je na izložbi, a ne u trgovini. Vlasnici su primjerice dizajnirali metalne kutijice za prodaju čajeva u rinfuzi, ali naglasak su zadržali na očuvanju kvalitete čaja i u svaku kutijicu stavljaju mali apsorbent kisika koji čuva svježinu, sprječava oksidaciju vitamina A, C i E, zadržava aromu i slično, kažu iz trgovine.

"U našoj trgovini slijedimo japansku tradiciju, običaje i ponudu kada je riječ o gastronomiji, ali i uređenju, pristupu i ljubaznosti prema kupcima, odnosu prema okolišu i slično. Izabrali smo zato i 'taian' za ceremoniju otvorenja, odnosno najsretniji dan prema lunarnom kalendaru koji je vezan uz budizam jer se tim danom predviđa najbolja sudbina za vjenčanja ili početak rada trgovine. Želimo kupcima prenijeti jamstvo da kada kažemo da je nešto japansko, da je to onda uistinu tako" – poručili su vlasnici Shin Ayukawa i Antonio Jerković koji u trgovini imaju sve osnovne namirnice kao i u svakodnevnoj kuhinji prosječne japanske obitelji. Ističu kako im je kvaliteta na prvom mjestu, ali vjeruju da su uspjeli prilagoditi ponudu hrvatskim cjenovnim standardima.

Na policama je i izbor vrhunskih hrvatskih proizvoda za japanske turiste koji posjete Zagreb i Hrvatsku. Ciljano imamo ove proizvode i u malim pakiranjima jer su nam Japanci u našim istraživanjima potvrdili da, između ostalog, njih žele ponijeti kući kao suvenire ili darove najbližima, pojašnjava S. Ayukawa.

Destinatio Tokyo je za nas puno više od gastro trgovine jer ulažemo i u apartmane za japanske turiste u Zagrebu koji će ponovno dizajnom i prostornim konceptom biti prilagođeni njihovim svakodnevnim navikama, prema našim iskustvima koje imamo iz života u Japanu. U cijeli projekt uložili smo više od milijun kuna i želja nam je približiti Japan i sve njegove specifičnosti Hrvatima, odnosno ostvariti razmjenu u oba smjera – istaknuo je A. Jerković. Zato je ideja da u skoroj budućnosti Destinatio Tokyo zaživi i kao mjesto za okupljanja za događaje iz kulture, japanskih običaja i slično.

U uređenju prostora u Palmotićevoj 29 vlasnici su također pratili japanski stil i povezali dizajn namještaja s tradicionalnim tehnikama u gradnji japanskih hramova. Prema ideji vlasnika, arhitekt Vedran Vulelija osmislio je drveni modularni namještaj koji je jednostavan za preslagivanje, a izradio ga je domaći stolar Bojan Radmanić iz Interart Dizajna i to bez korištenja vezivnih materijala kao što su ljepila, čavli i slično.

 Ručni rad osnova je i unikatnih sandala 'Sand by Saya' koje Destinatio Tokyo trgovina ima u ekskluzivnoj ponudi za ovaj dio Europe, a radi se o proizvodu dizajnerice iz Japana s adresom u New Yorku i moguće ih je naći samo na strateškim odabranim mjestima u Tokyu, New Yorku ili luksuznim karipskim odmaralištima.

Vlasnici najavljuju stalno osvježavanje i proširenje ponude prema zahtjevima kupaca, a trenutno su u ponudi prehrambeni proizvodi kao što su riža, tjestenina, sladoled, slatkiši, krekeri, instant proizvodi (tjestenina, juha), dodaci kao što su umaci, ocat, ulje, začini, alge, gljive i pića. Među brendovima prevladavaju Mizkan, Kikkoman, S&B, Morinaga, Nissin, Sapporo Ichiban, Pokka, Calpis, Choya, Yamasa, Nagatanien, Asahi, Kirin i drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close