U stakleniku Belja u poslovnom kompleksu Mitrovac u Baranji u tijeku je prva ovogodišnja berba rajčica, izvješćuju iz kompanije ističući da se berba obavlja isključivo ručno. Riječ je, kažu, o prvoj berbi novih sorti rajčica – diamantini, capricia i foundation, čiji je uzgoj započeo ove godine. Nove sorte, pojašnjavaju, izabrane su radi boljih karakteristika, aromatičnije su, mirisnije i ukusnije, i poput su, tvrde u Belju, domaćih rajčica koje dozrijevaju u vrtovima tijekom ljeta.
Rajčice beru četiri dana u tjednu, a prosječna tjedna berba iznosi oko 80 tona, kaže Robert Marković, rukovoditelj Staklenika Mitrovac.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu