Proživljavaju noćnu moru: Dali majstoru više od 300 tisuća kuna za obnovu kuće koju nikada nije završio

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2020. u 10:23
Foto: Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sve je počelo u rujnu 2019., kad su dogovorili građevinske radove na kući od dva kata.

Odlučili smo obnoviti obiteljsku kuću u Primoštenu iz 1950-ih i po preporuci ugovorili posao sa Željkom Križakom. Potpisali smo njegovu ponudu od 269.000 kuna, platili avans, a dogovor je bio da sve bude gotovo do kraja 2019. Nekako po putu taj se iznos popeo na 321.850 kuna, koje smo dali, ali kuća je i dalje nedovršena, govori nam to bračni par Višnja (57) i Lado (59) Skorin iz Zagreba. Ova sveučilišna profesorica i suprug proživljavaju noćnu moru jer spomenuti “majstor” ni danas nije odradio polovicu poslova., piše 24sata.

Drugim majstorima platili su dodatnih 49.480 kuna samo kako bi im se spojili struja i voda. Ali sve još stoji nekako “iščerupano”, ni blizu dovršeno. Željko Križak neprestano obećava i tako ih, kažu, zavlači već godinu dana.

Sve je počelo u rujnu 2019., kad su dogovorili građevinske radove na kući od dva kata. Radovi su krenuli punom parom u listopadu te godine, naslušali su se obećanja da će sve biti gotovo do Božića 2019. No u veljači iduće godine posao nije bio gotov.

– Prvo se pravdao koronom, ali radove nije nastavio ni nakon prestanka ograničenja. No novac je i dalje tražio. U lipnju smo shvatili da smo uplatili više od 90 posto iznosa. Tražio je sveukupno 347.000 kuna, a napravljena je tek polovica radova – govore nam Skorini.

Jedno od gorih iskustava bilo je ovoga ljeta, kad su Višnja i Lado pozvali poslovne goste u Primošten. Kažu, nazvali su majstora Željka Križaka i pitali hoće li im kuća biti upotrebljiva do dana kad gosti dolaze. Rekao je, tvrde, da hoće.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close