Propala Varaždinka: istraga nad Ivanom Hudoletnjakom

Autor: Večernji list , 29. srpanj 2014. u 22:00
Ivan Hudoletnjak/Marko Jurinec/PIXSELL

Terete ga za zlouporabu ovlasti, povredu obveze vođenja poslovnih knjiga…

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 81-godišnjaka i tvrtke, a kako neslužbeno doznaje Večernji list riječ je o Ivanu Hudoletnjaku i njegovoj propaloj tvrtki Varaždinka.

Ivan Hudoletnjak prema nekim izvorima uzdignuo se tijekom rata trgovinom dijelovima helikoptera, tj. uvozeći ih i prodajući ih MORH-u, za što mu se odužilo danas propalim tvrtkama PPI Varaždinka, Hotelsko-ugostiteljskim poduzećem Matija Gubec, stjecanjem dvorca Šaulovec. U lipnju ga je kazneno prijavila PU varaždinska, a odvjetništvo ga sad tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja poslovnih knjiga te povredu dužnosti u slučaju gubitka. Potkraj prošlog desetljeća u Varaždinu je, kao direktor Varaždinke, sumnja se, sklopio ugovor sa samim sobom.

Ugovorom o najmu s ulaganjem trebao je za djelatnost tvrtke iznajmiti svoj poslovni prostor u Zagrebu. Tvrtka se obvezala platiti preuređenje objekta "iako uopće nije namjeravao da se u tom objektu obavlja bilo kakva djelatnost". Tvrtka je platila više od 370 tisuća kuna radova na objektu koji nije koristila. Usto, terete ga da kao direktor u prijavi PDV-a za 2008. nije iskazao obvezu PDV-a "s osnova manjkova zaliha društva u visini većoj od 7 mil. kn". Od studenog 2012. nije zatražio pokretanje stečaja iako je to trebao jer je račun do listopada bio u neprekidnoj blokadi, s nepodmirenim obvezama većima od 3,5 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close