Propala obećanja: Ipak ništa od DHT-a u Slavoniji, manifestacija će biti na otoku

Autor: Marija Crnjak , 16. svibanj 2018. u 11:56
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Cappelli kaže da ne odustaje od Slavonije, no teško da će za vrijeme njegova mandata tamo niknuti potrebni kapaciteti za DHT.

Unatoč najavama mogućnosti da se Dani hrvatskog turizma (DHT) održe u Slavoniji, na inicijativu nekih turističkih djelatnika i agenata koji su na taj način željeli potaknuti turistički razvoj te regije, ovogodišnja manifestacija smjestit će se u Hvar, jednu od najjačih otočnih destinacija.

"Odabirom Hvara kao perjanice hrvatskog turizma i jedne od naših najprepoznatljivijih destinacija, za domaćina ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma odajemo počast njihovoj velikoj obljetnici. Svečanim obilježavanjem 150 godina turističke tradicije, Hvarani su pokazali koliko su dobri domaćini i organizatori te me  veseli  zajednička suradnja na organizaciji još jednog izdanja Dana hrvatskog turizma", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na svečanoj sjednici Skupštine TZ Grada Hvara koji ove godine obilježava 150 godina turizma.  

Kako je poznato, Cappelli je lani izrazio želju da se DHT održi u jednoj od slavonskih destinacija. Za portal Hrturizam izjavio je da baš kroz tu manifestaciju žele u budućnosti dodatno stimulirati kontinent i vrijedne dionike u turizmu hrvatskog kontinenta.

„Razmotrit ćemo koje su smještajne mogućnosti, dostupnost dvorane za odvijanje ovako velikog skupa koji okuplja preko 1000 sudionika te potom, kao i svake godine, informirati javnost o destinaciji u kojoj će se održati Dani hrvatskog turizma 2018. godine“ kazao je Cappelli prošlog ljeta.

 Kako su nam pojasnili iz Ministarstva, od Slavonije nisu odustali, iako nam nisu odgovorili na pitanje zašto ove godine nije došla na red. Neslužbeno se doznaje da je problem nedostatak smještajnih i kongresnih kapaciteta, što će se teško značajno izmijeniti za mandata ove Vlade.

"Ministar Cappelli stoji pri svojoj izjavi kako bi volio da se tijekom njegovog mandata DHT održi na području Slavonije, kako bi istaknuo da je razvoj hrvatskog kontinenta jedan od prioriteta njegova rada.  Uostalom, upravo je i Strategijom razvoja turizma 2020. posebna pozornost posvećena razvoju kontinentalnog turizma što se i provodi kroz brojne programe  i potpore", poručuju iz Ministarstva.

Pojašnjavaju također da finalnu odluku o izboru destinacije u kojoj se održava DHT donosi Organizacijski odbor kojeg čine predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, koji ujedno i financiraju manifestaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close