Promocija indijske kulture u RH, poseban naglasak na gastronomiji

Autor: Lucija Špiljak , 11. veljača 2020. u 21:59
Veleposlanik Indije, Arindam Bagchis/D.P./PIX

Shailendra Raw i Arun Mathur, jedni od najbolji indijskih kuhara, predstavit će autentične indijske okuse u Zagrebu i Splitu.

Želimo promovirati indijsku kulturu u Hrvatskoj. Posebno nas raduje što smo već doprli do hrvatskih građana koji nisu bili u Indiji, a zanimaju ih naši običaji”, istaknuo je veleposlanik Indije, Arindam Bagchi u sklopu Tjedna indijske kulture koji se do 15. veljače održava u zagrebačkom Sheratonu, a od 17. do 21. veljače u hotelu Park u Splitu.

Shailendra Raw i Arun Mathur, jedni od najbolji indijskih kuhara, predstavit će autentične indijske okuse koji se mogu pohvaliti tradicijom starom čak 8000 godina. U kuhinji su, kao što smo imali prilike vidjeti i kušati, posvećeni detaljima pri serviranju, a jela se pripremaju uz mnoštvo ljekovitih začina poput šafrana, soli, chilija i kurkume.

Kako nam je otkrio veleposlanik, za njih Hrvatska nije samo Zagreb stoga su od veljače 2019. godine, kada je Festival Indije i krenuo, u Osijeku, Slavonskome Brodu, Makarskoj, Splitu, Rijeci i Umagu održali filmske večeri, koncerte, plesne nastupe i predstavljanje indijskih narodnih nošnji, a najavili su i predstavljanje indijskih borilačkih vještina zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

Sve dodatne informacije o Tjednu indijske hrane nalaze se na njihovim društvenim platformama.

Komentirajte prvi

New Report

Close