Prometni masterplan podloga i za buduće investicije

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2018. u 21:59
Radi se na strategiji dugoročnog razvoja

Izrada strategije trebala bi završiti početkom 2019., župan poručuje: To je povijesna šansa!

Strateški prometni dokument bit će podloga za sve buduće investicije u prometnu infrastrukturu iz europskih i nacionalnih fondova.

Osnovna mu je zadaća prepoznati sve uvjete, probleme i potencijale cjelovitog prometnog sustava te ponuditi rješenja i pravce razvoja za sve buduće ključne prometne projekte. Tim je riječima gradonačelnik Zadra Branko Dukić u petak u tome gradu najavio početak izrade prometnog masterplanu sjeverne Dalmacije, koji bi trebao sadržavati  srž s dugoročnog razvoja prometa na području Zadra i Zadarske županije.

Najavljeno je kako bi strategija mogla biti dovršena do siječnja 2019. godine. Na regionalnoj razini masterplan će obuhvatiti cestovni, željeznički, pomorski i zračni promet, a na području gradova javni gradski i prigradski promet, a u sljedećih godinu dana bit će obavljen niz analiza koje bi trebale detektirati najveće izazove na tom području. Masterplan se sufinancira novcem Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020, a nositelji projekta su Grad Zadar i Zadarska županija.

"Ovo nam je povijesna šansa i ja sam optimist", istaknuo je Zadarski župan Božidar Longin uz napomenu kako su prioriteti luka Gaženica te zračna i teretna luka. Definirat će se potrebe ulaganja u novu prometnu infrastrukturu i nove prometne usluge za građane, donijeti mjere za poboljšanje sigurnosti i mjere za razvoj javnog prijevoza, istaknuli su lokalni čelnici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close