FOTO: Prometna gradilišta u Sl. Brodu vrijedna 60 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. lipanj 2015. u 15:15
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ugovor o financiranju izrade master plana održivog razvoja prometa u Brodsko-posavskoj županiji u ponedjeljak su u Slavonskom Brodu potpisali ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Ugovor o financiranju izrade master plana održivog razvoja prometa u Brodsko-posavskoj županiji u ponedjeljak su u Slavonskom Brodu potpisali ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, a ministar je obišao i pet lokacija na kojima su u tijeku ili se privode kraju investicije u prometnu infrastrukturu.

"Brodsko-posavska županija je jedna od deset regionalnih uprava čije su prijave za izradu master plana razvoja prometa prihvaćene. Ovi planovi bit će temelj za povlačenje sredstava iz EU fondova u kojima je Hrvatskoj do 2020. godine na raspolaganju 600 milijuna kuna", rekao je Hajdaš Dončić.

Projekt izrade regionalnog master plana podržali su i gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška. Ugovor je vrijedan 960.000 kuna, a master plan za Brodsko-posavsku županiju trebao bi biti gotov za 17 mjeseci, istakao je župan Marušić.

Obilazak prometnih gradilišta u Slavonskom Brodu započeo je na lokaciji budućeg rotora na zapadnom ulazu u Slavonski Brod. "Ako s javnom nabavom bude sve u redu radovi kreću u srpnju, a rok za dovršetak je 120 dana od njihovog početka", rekao je Nenad Maljković, član Uprave Hrvatskih cesta.

"Cijela nova filozofija ide prema tome da ubrzanim građenjem idemo ka rješavanju zagušenja prometa i sigurnosnih pitanja. U samom Slavonskom Brodu sada imamo četiri velike investicije vrijedne više 60 milijuna kuna bez PDV-a", istakao je ministar nakon što je obišao gradilište trenutno najvrednije prometno infrastrukturne investicije u Slavoniji, podvožnjaka ispod međunarodnog pružnog pravca Zagreb-Beograd. Ova investicija trebala bi biti završena u ožujku 2017. godine.

Na gradilištu podvožnjaka dočekali su ga i vlasnici okolnih poslovnih prostora kojima je trenutno blokirano normalno poslovanje. Na njihove prigovore da zbog svega trpe gubitke, ministar Hajdaš Dončić rekao je da u cilju zaštite svojih interesa pokrenu privatne tužbe.

S Hajdaš Dončića bili su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, Zdravko Ronko, predsjednik saborskaog Odbora za promet i infrastrukturu, Nenad Maljković, član uprave Hrvatskih cesta i Renata Suša, predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture.

Komentirajte prvi

New Report

Close