Projekti aglomeracije bit će dovršeni na vrijeme

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2022. u 22:00
Na širem području Koprivnice do kraja 2023. biti postavljeno 100 kilometara cijevi/M. Šušenj/PIXSELL

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras najavio je da će ukupno na širem području Koprivnice do kraja 2023. biti postavljeno 100 kilometara cijevi.

Projekti aglomeracije na području Hrvatske, ukupne vrijednosti 25 milijardi kuna, bit će završeni u predviđenim rokovima unatoč poskupljenju materijala, izjavio je u utorak zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Obilazeći radove na Aglomeraciji Koprivnica, Vukmirić je istaknuo da se taj i slični projekti susreću s problemima nabave materijala i rastom njihovih cijena, ali unatoč tome nalaze se rješenja kako niti jedan od projekata ne bi prekoračio zadane rokove.

Što se tiče Aglomeracije Koprivnica, koja osim grada obuhvaća i okolne općine, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je do sada obavljeno 50 posto radova.

Svjestan da građani negoduju zbog raskopanih ulica, molio ih je za još malo strpljenja, jer trebalo je vremena da se postavi nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih cjevovoda.

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras najavio je da će ukupno na širem području Koprivnice do kraja 2023. biti postavljeno 100 kilometara cijevi.

Vrijednost do sada izvedenih radova iznosi 100 milijuna kuna. Do kraja projekta, odnosno u idućih godinu i pol dana, gradit ćemo točkaste građevine, to jest retencijske bazene i crpne stanice, kaže Petras.

Komentirajte prvi

New Report

Close