‘Proizvodnjom’ zubi od cirkonija i titana pacijentima vraćaju osmijeh

Autor: Marta Duić , 12. srpanj 2018. u 22:00
Damir Martinko, vlasnik zagrebačke stomatološke ordinacije PD

Zbog kvalitete usluge i nižih cijena Hrvatska je sve više prava destinacija za medicinski turizam.

Stomatologija je grana zdravstva koja u Hrvatskoj već godinama ima pozitivan predznak i ukorak je sa svjetskim trendovima. U prilog toj tezi ide i informacija da je stomatološka ordinacija iz Hrvatske, Implant centar Martinko iz Zagreba, postala nositelj certifikata izvrsnosti za inovativni sustav Pro Arch prestižnoga švicarskog proizvođača implantata Straumann. Straumann slovi kao najkvalitetniji proizvođač implantata na tržištu čime ovo priznanje ima dodatnu vrijednost za zagrebačku ordinaciju.

“Stomatologija je u zadnjih 20 godina doživjela velike pomake. Nove tehnologije te njihovo svakodnevno korištenje u stomatološkim ordinacijama omogućuju pacijentima da u kratkom roku i bez boli riješe probleme sa zubima dok su im na raspolaganju razne metode kojima se to može učiniti. Priznanje koje smo dobili od Straumanna, švicarskog proizvođača vrhunskih dentalnih implantata, potvrdilo je da je Implant centar Martinko stomatološka ordinacija koja svojim pacijentima nudi vrhunsku uslugu i u kojoj se uspješno rješavaju najteži slučajevi”, ističe Damir Martinko, dr. med. dent., ujedno i vlasnik Centra.

Objašnjava kako su ponosni na priznanje koje su dobili kao Straumannov centar izvrsnosti za Pro Arch metodu, ali i na povjerenje koje im je ukazano od toga vodećeg svjetskog proizvođača implantata, što je zaista znak da je Implant centar Martinko, ali i hrvatska stomatološka zajednica na dobrom putu.

Kombinacija raznih faza liječenja

Kako napominje, prednost metode Pro Arch, kao i svih ostalih Straumannovih “proizvoda”, dugogodišnja su klinička istraživanja koja su njihova implantološka i protetska rješenja dovela na visoku razinu kvalitete i sigurnosti za pacijenta. Metoda Straumann Pro Arch kombinira razne faze liječenja – od digitalnog planiranja do prilagođenog tijeka zahvata što im omogućava da uspješno riješe najteže slučajeve te pacijentima ponude fiksne zube.

Straumann implantati izrađuju se od jedinstvenog Roxolid materijala, legure titana i cirkonija te imaju doživotnu garanciju. Kombinacija ova dva materijala implantate čini čvršćima i pogodnijima za kompliciranije slučajeve.

Implant centar Martinko naglašava kako im upravo Straumann Pro Arch metoda omogućava da i najtežim slučajevima vrate zdravlje i funkcionalnost čeljusti. Inovativnost Pro Arch metode je u tome da kombinira različite faze liječenja koje umanjuju složenost zahvata, ne ugrožavaju konačni ishod liječenja, a rezultiraju trajnim rješenjem koje je u potpunosti sigurno za pacijente. Dodatna vrijednost je više od 60 godina iskustva u proizvodnji implantata što je ujedno zabilježeno u višestrukim kliničkim studijama te prezentirano kako u brojnim zdravstvenim časopisima tako i na međunarodnim znanstvenim okupljanjima.

“Rezultat je trajno i fiksno rješenje te je u potpunosti sigurno za pacijenta. Kao i dosad svim našim pacijentima ponudit ćemo vrhunsku uslugu te njihove probleme sa zubima riješiti u najkraćem mogućem roku. Poseban naglasak u poslovanju stavljamo na modernu dijagnostiku s kojom uz pomoć inovativnih uređaja i najnaprednije tehnologije u kratkom vremenu dolazimo do najboljeg mogućeg rješenja za najkompliciranije slučajeve. Posebno bismo željeli naglasiti individualni pristup prema pacijentu, kompletnu stomatološku uslugu na jednom mjestu sa svim dijagnostičko-medicinskim postupcima”, poručuje Martinko.

Napominje da koriste inovativne metode i materijale i u implantološkom i u protetskom dijelu zahvata. Tijekom dijagnostičkog postupka i planiranja zahvata, osim klasičnih aparata, koriste intraoralne i ekstraoralne skenere, dok u implantološkom dijelu koriste Straumannove Roxolid implantate, napravljene od legure titana i cirkonija koja ih čini čvršćima i pogodnijima za kompliciranije slučajeve. Sam protetski dio izveden je uz pomoć CAD CAM tehnologije što omogućava brzinu, preciznost i personalizaciju svakog protetskog rješenja.

Potpuna rehabilitacija čeljusti

U Implant centru Martinko ističu kako primjenjuju suvremena stomatološka rješenja koja prepoznaje domaće stanovništvo, ali i sugrađani iz Europske unije koji redovito dolaze u Hrvatsku zbog visokokvalitetne, ali i cjenovno prihvatljivije usluge u odnosu na njihove matične zemlje.

“Zbog kvalitete usluge i zbog nižih cijena, Hrvatska je u zadnjih desetak godina postala vrlo interesantna destinacija za medicinski turizam. Štoviše, Implant centar Martinko jedan je od začetnika dentalnog turizma u Zagrebu, već od 2010. godine u našoj ordinaciji u Zagrebu primamo pacijente iz svih dijelova svijeta. Najveći postotak čine pacijenti iz Italije, a od ostalih zemalja svakako treba spomenuti Slovenijiu, Austriju,Njemačku, Veliku Britaniju, skandinavske zemlje, ali i SAD, Novi Zeland i Australiju. Dentalni turizam čini većinu našeg poslovanja te je broj naših stranih pacijenata u stalnom porastu”, pohvalio se vlasnik ordinacije.

Najveći broj pacijenata dolazi im na potpunu rehabilitaciju čeljusti, što podrazumijeva zubne implantate i razna protetska rješenja kao što su cirkonijske krunice ili fiksne proteze. Osim stomatološke usluge inozemnim pacijentima osiguravaju i smještaj u blizini ordinacije te transfer s aerodroma prije i nakon završetka tretmana. “Bitna je značajka našeg poslovanja visok stupanj zadovoljstva našom uslugom. Broj pacijenata koji dolaze kod nas nakon što su dobili preporuku od članova obitelji, prijatelja ili susjeda koji su već bili kod nas također je u stalnom porastu”, zaključuje Damir Martinko.

Komentirajte prvi

New Report

Close