Proizvodi koji su povučeni zbog sumnje na salmonelu vraćeni su na police

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2024. u 11:56
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ponovnim tumačenjem laboratorijskog nalaza utvrđeno je da navedeni proizvodi ne sadrže bakterije iz roda Salmonella spp.

Goja bobice raznih pakiranja koje su krajem prosinca bile opozvane jer se sumnjalo da sadrže salmonelu, ipak su vraćene na police. Državni inspektorat tako je objavio kako su opozvali bobice 28. i 29. prosinca, no nakon provedenog nalaza utvrđeno je kako ne sadrže bakteriju koja može izazvati bolest.

Radi se o Alnatura Goji bobicama ekoproizvodu od 200 grama, Bio Primo goji bobicama od 100 grama, Dennree sušenim goji bobicama od 100 grama, Dennree sušenim goji bobicama od 250 grama, goji bobicama sušenima od 100 grama Denneree te goji bobicama sušenim od 250 grama Denneree. Kako se navodi, njih proizvodi austrijski Bio Nahrungsmittel Produktions- und Handels GmbH, a prodaje se u Mülleru, Prirodi i društvu d.o.o. te u Bio planetu u Splitu.

”Ponovnim tumačenjem laboratorijskog nalaza utvrđeno je da gore navedeni proizvodi ne sadrže bakterije iz roda Salmonella spp. te da isti udovoljavaju odredbama Uredbe 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Iz navedenih razloga obavijesti za potrošače su uklonjene sa službenih stranica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Državnog inspektorata Republike Hrvatske, a proizvodi se mogu konzumirati bez ograničenja”, objavili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close