Prognoza i dalje snježna, u nedjelju možda i do 40 cm novog snijega

Autor: Agencija VLM , 16. siječanj 2013. u 17:17
Goran Kovacic/PIXSELL

Pribojavamo se da bi moglo pasti 40 cm novog snijega, no nedjelja je u meteorološkom smislu još daleko, oprezan je Subanović iz agencije Meteo-info

Vremenska prognoza i dalje je snježna. Padaline na području Zagreba i županije očekuju se do konca tjedna.

Novih 10 do 15 centimetara snijega past će tijekom noći na četvrtak. U četvrtak tijekom jutra i dijela prijepodneva i dalje će padati da bi nakratko stao. Bit će to zatišje pred buru. U noći na petak nebo iznad Zagreba opet će se zabijeliti i snijeg će padati cijeli dan. U tom drugom naletu očekuje se novih 30-ak centimetara snijega.

U četvrtak će se temperatura kretati oko nule, između – 1 i 1, a u petak će biti hladnije cijeli dan s temperaturama između – 4 i – 2. Subotnje jutro bit će još hladnije s temperaturama između – 11 i – 9, a danju najviše do – 5 stupnjeva.

Dobra je vijest da se u subotu meteorolozi ne najavljuju snijeg, a moglo bi proviriti i nešto sunca. Iako će u nedjelju temperature biti u laganom porastu, stiže novi snijeg.

– Moglo bi opet biti vrlo problematično, doznajemo od Nebojše Subanovića iz agencije Meteo-info.

– Pribojavamo se da bi moglo pasti 40 cm novog snijega, no nedjelja je u meteorološkom smislu još daleko, oprezan je Subanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close