Profil Klett preuzeo vrtić Čigru, slijede akvizicije širom Hrvatske

Autor: Josipa Ban , 09. veljača 2023. u 07:00
Foto: MARTINA PETROVIć

Kompanija poznata po edukativnim obrazovnim sadržajima širi se na dječje vrtiće, a zanima ih i osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje.

Profil Klett preuzeo je Dječji vrtić Čigru. Privatni dječji vrtić koji posluje na tri lokacije u Zagrebu i koji je prije 22 godine osnovala Vedrana Džanić, postaje tako dio Grupacije Klett u sklopu koje je od 2015. i nakladnik Profil Klett, poznat po edukativnim obrazovnim sadržajima.

Inače, riječ je o jednoj od vodećih europskih tvrtki u području obrazovanja (bave se nakladništvom i obrazovanjem, od predškolskog do sveučilišnog) sa sjedištem u Njemačkoj, a koja je u 2021. ostvarila 985 milijuna eura prihoda te je zapošljavala više od 9000 ljudi.

13,2

milijuna eura prihoda ostvario je Profil Klett u prošloj godini

Ambiciozni planovi
Ovom akvizicijom, čiji iznos uključeni ne žele iznositi, Profil Klett ulazi u novi segment poslovanja u Hrvatskoj, onaj predškolskog obrazovanja. A najavljuju i njegovo širenje. Preuzimanje Dječjeg vrtića Čigra prvi je korak u tom smjeru na koji su se, kažu, odlučili zbog kvalitete usluga i pristupa korisnicima.

”Godinama smo tražili najbolju priliku i napokon je pronašli u Dječjem vrtiću Čigra i njegovom timu”, kaže Dalibor Greganić, direktor Profila Klett, tvrtke koja se specijalizirala za edukativne obrazovne sadržaje, edukaciju učitelja, nastavnika i ravnatelja te poduku učenika.

Usto, jedini su hrvatski nakladnik koji je razvio vlastitu digitalnu obrazovnu platformu IZZI, a koja se koristi u 11 zemalja. Širenje poslovanja na predškolsko obrazovanje direktor Greganić objašnjava potrebom da doprinesu izvrsnosti obrazovnog procesa u Hrvatskoj.

”Pri tome kvalitetni edukativni sadržaji i institucije daju najbolji sinergijski učinak. U Hrvatskoj su građani sve svjesniji vrijednosti kvalitetnog obrazovanja, a budući da obrazovanje počinje već u vrtiću, s te smo razine krenuli u gradnju naše mreže obrazovnih institucija u Hrvatskoj”, ističe Greganić dodajući da neće stati samo na tri vrtića preuzetih akvizicijom DV Čigra.

”U bliskoj suradnji s lokalnom upravom i samoupravom, državnim nadzornim tijelima, tvrtkama i roditeljima, želimo nastaviti razvijati ustanove s jedinstvenim individualnim pristupom svakom djetetu po cijeloj Hrvatskoj”, najavljuje direktor tvrtke Profil Klett. U tom širenju otvoreni su i za akvizicije i za gradnju vlastitih obrazovnih ustanova.

Vedrana Džanić akvizicijom postaje direktorica Odjela predškolskog odgoja i obrazovanja tvrtke Profil Klett/MARKO SOLIĆ

Drugačiji pristup
”Koji ćemo model koristiti u kojem gradu, ovisit će i o drugim dionicima procesa, u prvom redu lokalnoj upravi, odnosno tvrtkama partnerima”, objašnjava direktor tvrtke koja zapošljava 127 ljudi i koja je u 2022. ostvarila 13,2 milijuna eura prihoda. Otkriva i da razmišljaju o širenju na osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, no ne odaje više informacija.

Ono po čemu se u svom pristupu u obrazovanju razlikuju je, navode, individualan pristup razvoju svakog djeteta. To im je i bila ključna dodirna točka s Dječjim vrtićem Čigra koji je u vlasništvu tvrtke Triset.

”Dječji vrtić Čigra došao je do razine kada smo zaključili da nam je potreban partner koji će razumjeti naše vrijednosti, misiju i viziju te financijski moći poduprijeti naš daljnji razvoj. Želimo nastaviti unaprjeđivati usluge namijenjene našim korisnicima, a djelatnicima omogućavati kontinuiranu edukaciju”, objašnjava razloge prodaje Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra. Akvizicijom ona pak dobiva novu funkciju te postaje direktorica Odjela predškolskog odgoja i obrazovanja tvrtke Profil Klett.

Također, dodaje, u suradnji s međunarodnim stručnjacima Grupacije Klett razvijat će svoje usluge, ali i uključivati edukativne sadržaje Grupacije u obrazovanje vrtićaraca.

Komentirajte prvi

New Report

Close