Produljen rok za prijavu projekata za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, osigurnao 39,8 milijuna eura

Autor: Suzana Varošanec , 09. svibanj 2023. u 09:44
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

“Prijavitelji koji su u sustavu fondovieu već izvršili prijave bit će obaviješteni o provedenoj izmjeni poziva te će im se osigurati primjereni rok za eventualne izmjene i dopune projektnih prijedloga ili dostavu dodatnih informacija”, navodi se u obavijesti Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uz upute da su u Popisu izmjena navedene sve izmjene napravljene u dokumentaciji Poziva za koji je osigurano 39,8 milijuna eura bespovratnog novca.

Produljen je rok za podnositelje projektnih prijedloga za poziv pod imenom “Energetska obnova zgrada javnog sektora” Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, odnosno natječaj za koji je osigurano tranša od 39,8 milijuna eura bespovratnih sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta EU sljedeće generacije.

Kako su iz resora informirali rok je produljen sa 16. svibnja u 16:00 h na 23. svibnja u 16:00 h, a s obzirom na to navode i da se produljio i rok za postavljanje pitanja o Pozivu u segmentu pitanja i odgovori sustava fondovieu do 10. svibnja 2023. u 9:18 h. Pored toga su objavljene i izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga, na što zapravo prvo skreću pozornost, sve radi uvida u izmjene dokumentacije među ostalim i na javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO), što znači novi korak za zaniteresirane da preuzmu i prouče izmijenjenu dokumentaciju te prema istoj pripreme projektne prijedloge, odnosno obaveznu dokumentaciju propisanu Pozivom, vodeći računa da su svi obrasci ispravno i u potpunosti ispunjeni.

“Prijavitelji koji su u sustavu fondovieu već izvršili prijave bit će obaviješteni o provedenoj izmjeni poziva te će im se osigurati primjereni rok za eventualne izmjene odnosno dopune projektnih prijedloga ili dostavu dodatnih informacija”, navodi se u obavijesti uz upute da su u Popisu izmjena navedene sve izmjene napravljene u dokumentaciji Poziva.

Ovim se Pozivom sufinancira izrada projektne dokumentacije i energetska obnova neoštećenih u potresu zgrada javnog sektora, konkretnije koje su u pretežitom vlasništvu javnog sektora, a u kojima se obavljaju društvene djelatnosti, zdravstvene su i odgojno-obrazovne namjene, kao i zgrade u vlasništvu i uporabi središnje vlasti. I to s ciljem provođenja integralne energetske obnove (sufinanciranje do 60%), te dubinske obnove i sveobuhvatne obnove ( sufinanciranje do 80% za radove i usluge nadzora) zgrada javnog sektora, što će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od najmanje 50% i uštedom godišnje primarne energije od najmanje 30% u odnosu na stanje prije obnove, a li i te smanjenjem emisija CO2 što će pridonijeti dekarbonizaciji zgrada.

Komentirajte prvi

New Report

Close