Prodaje kuću za milijun kuna, a trećina se može platiti i u kriptovaluti

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2018. u 10:16
Foto: Getty Images

Kuća ima stotinjak kvadrata s okućnicom.

Nedavno je na Njuškalu i nekim drugim slovenskim portalima osvanuo oglas u kojem Lenka Novak iz Ljubljane u Pavićinima prodaje kuću od stotinjak kvadrata s okućnicom za 1,1 milijun kuna, odnosno 148 tisuća eura. Oglas kao oglas, ne bi u njemu bilo ničeg posebnog da u samom dnu velikim slovima ne stoji napomena o mogućnosti djelomičnog plaćanja u kriptovalutama, piše Glas Istre.

Intrigira sama činjenica da je Novak spremna primiti dio novca u virtualnoj valuti kojom se trguje i plaća mimo sustava, mimo nadzora središnje banke, uz sav rizik koji takva kupoprodaja nosi.

'Spremna sam primiti trećinu iznosa u kriptovalutama, prije svega bitcoinu i ethereumu, zato što smatram da su to valute budućnosti', rekla je Novak. Puno je bankomata za virtualne valute u Sloveniji, u Ljubljani ih je barem desetak. Najmanje deset svjetskih ponuđača izdaje Visa kartice za ovu valutu, među njima i britanski Virex, mimo središnje i klasičnih banaka, kaže nam Novak. Za razliku od Slovenije, u Hrvatskoj je ova vrst plaćanja puno skromnija, bankomata je tek nekoliko u većim gradovima, a jedan je smješten i u Puli, kod bara Bounty. 

Komentirajte prvi

New Report

Close