Prodaja Cromarisove ribe u Italiji u dva mjeseca skočila za 50 posto

Autor: Ana Blašković , 24. kolovoz 2020. u 22:00
Kompaniji su prihodi u odnosu na lani rasli 2 posto

Iz kompanije ističu da su od siječnja do srpnja ove godine s prodanih 5730 tona ostvarili povećanje prodaje od jedan posto.

Cromaris, Adrisova kompanija za proizvodnju bijele ribe, bilježi rast prodaje i prihoda u srpnju te najavljuje bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu.

Nakon što je u lipnju ostvarena rekordna prodaja i godišnji rast od 20 posto, u srpnju je Cromaris prodao 1063 tone ekvivalenta svježe ribe ostvarivši rast od 15 posto. Iz kompanije ističu da su od siječnja do srpnja ove godine s prodanih 5730 tona ostvarili povećanje prodaje od jedan posto.

Tako, uz rast prosječne prodajne cijene za isti postotak, veće količine prati i dvopostotni rast prihoda u usporedbi s prošlom godinom. Pozitivni trendovi nastavljaju se i u kolovozu pa u Cromarisu očekuju da će nadmašiti prošlogodišnje rezultate.

“Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima i trendovima rasta svih ključnih pokazatelja poslovanja. Posljednjih nekoliko mjeseci ostvarujemo mjesečnu prodaju veću od 1000 tona.

Prije desetak godina, kada je Adris grupa preuzela četiri male tvrtke za proizvodnju brancina i orade, koje su objedinjene u Cromaris, njihova je ukupna godišnja proizvodnja iznosila oko 1000 tona“, ističe direktor Cromarisa Goran Markulin.

Glavninu prodaje, 84 posto, Cromaris ostvaruje na inozemnim tržištima. Rastom prednjači susjedna Italija u koju je u dva ljetna mjeseca prodaja povećana za više od 50 posto.

Samo u ovoj godini, unatoč epidemiji koronavirusa, tržišni udio povećan je više od 40 posto te je dosegnuo 8,3 posto u količinama te više od 11 posto u vrijednosti.

Rast udjela u ovoj godini ostvaren je i na drugim tržištima, konkretno Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Mađarskoj. Krajem 2019. godine Cromaris je držao 3,2 posto svjetskog udjela mediteranske ribe, a ta brojka bit će “značajno veća” na kraju 2020., najavljuju u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close