Privremeno se obustavlja rad određenog broja hotela

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2020. u 16:00
Foto: Getty Images

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine.

Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom. Prijedlog koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda bit će poslan Ministarstvu turizma.

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta.

Dodatno, kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od 2 tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju.

Pritom će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close