Prisilno će naplatiti 8,6 mil. kuna, među dužnicima i MORH

Autor: Agencija VLM , 28. kolovoz 2013. u 13:59
Nikola Rogoz, direktor Inkasatora. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osim MORH-a, među najvećim dužnicima za pričuvu i Ministarstvo regionalnog razvoja i Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Svjesni smo da je mnogim građanima vrlo teško. Međutim, pozivamo ih da podmire svoja dugovanja, jer je ovrha najskuplji postupak. Lani smo imali 5500 ovrha od kojih je 80 posto naplaćeno. Prosječna ovrha iznosila je 2200, a u 2013. će biti veća od 3000 kuna.

U ovršnom je postupku sada 8,6 milijuna kuna. Za pričuvu dug iznosi 1,4 milijuna kuna, a među najvećim su dužnicima MORH, Ministarstvo regionalnog razvoja i Agencija za upravljanje državnom imovinom. Zakon je jasan, vlasnik stana mora plaćati pričuvu, a spomenuti to ne čine – upozorio je direktor karlovačke tvrtke Inkasator Nikola Rogoz.
 

Smanjen gubitak

 Napominje da su u najtežnim situacijama uz pomoć Grada i trgovačkih društava pronašli rješenje da pomognu obiteljima koje su se našle u dugovima.

 – Što se tiče podmirivanja obveza naših građana, mogu izraziti zadovoljstvo visokom razinom sviješću koju imaju. Tako smo u prvoj polovici ove godine povećali naplatu za dva posto i sada iznosi 95 posto. Najteže je s naplatom usluga pročišćavanja otpadnih voda.

Riječ je o novoj naknadi, pa nešto teže ide, ali učinit ćemo sve da se to popravi – rekao je Rogoz. Karlovačka gradska tvrtka lani je u prvih šest mjeseci imala gubitak od 499.017 kuna. Trenutačni je minus 153.387, a sadrži i ovrhu NK Karlovca, kao i manju naknadu Inkasatora zbog smanjenog prihoda uzrokovanog smanjenjem cijena komunalnih usluga.

 – Kada na iskazani gubitak pribrojimo zadržanu dobit od 130.000 kuna, dobijemo stvarni gubitak od 23.387 kuna. Nisam time zadovoljan. No, ukoliko uspoređujemo godinu dana i uzmemo sve uvjete koji su utjecali na poslovanje u prvih šest mjeseci, moramo ipak iskazati zadovoljstvo s nekim glavnim procesima koji su se u Inkasatoru počeli mijenjati – rekao je direktor.

Učinkovitost djelatnika

Dobili su i pozitivnu ocjenu za implementaciju Sustava upravljanja kvalitetom uz neke prijedloge. Među njima je i onaj da se praćenju djelotvornosti zaposlenika doda mjerljiv karakter. Tako će ih se od 1. siječnja ‘promatrati’ po koeficijentu složenosti posla i vrijednosti svakodnevnog učinka.

Komentirajte prvi

New Report

Close