Pripuz: Nakon Bandića sam sklopio još unosniji posao!

Autor: Saša Paparella , 14. prosinac 2015. u 15:06
Petar Pripuz, C.I.O.S. grupa/PXL

Uskok optužio zagrebačkog gradonačelnika i još 15 ljudi, terete ga i za pogodovanja C.I.O.S. grupi Petra Pripuza.

Uskok je protiv Milana Bandića i još 15 osoba podigao optužnicu koja obuhvaća nekoliko slučajeva u kojima je zagrebački gradonačelnik prvookrivljen, a ukupno je pričinjena šteta od oko 26 milijuna kuna.

Drugookrivljeni je bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, a trećeokrivljeni poduzetnik Petar Pripuz, predsjednik Uprave tvrtke Ce-za-r  iz C.I.O.S. grupe.  Županijski sud će o valjanosti optužnice koja ima više od 400 stranica neće raspravljati prije sredine 2016. Bandiću i Ljubičiću stavlja se na teret da su 2013. i 2014. na traženje Pripuza Zagrebačkom holdingu nalagali dodjelu poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe a čime je gradskoj tvrtki Čistoća nanesena šteta od dva milijuna kuna. Za komentar smo zamolili Petra Pripuza, koji nije zvučao zabrinuto zbog optužnice.

"Dok je Milan Bandić bio u pritvoru, tvrtka Ce-za-r dobila je još jedan takav ugovor i to temeljem javnog poziva koji je objavila Sandra Švaljek. Štoviše, tom smo prilikom podigli cijenu za 60 posto i opet smo dobili, jer smo jedini ispunjavali propisane uvjete. A tko je tu odgovoran?", pita Pripuz. U optužnici se navode i zaposlenici Zagrebačkog holdinga koji su "neosnovano pozivali na žurnost i usklađivanje natječajne dokumentacije s mogućnostima društava C.I.O.S. grupe, pa je ugovoreno i realizirano zbrinjavanje znatno manje količine otpada a plaćeno je po cijeni planiranoj za veće količine".

Uskok također optužuje Bandića da je zamjenom zemljišta sa tvrtkom Bramgrad projekt oštetio grad za 20,3 milijuna kuna tvrtki, a stavlja mu se na teret i da je kao kandidat na predsjedničkim izborima 2009. nakon podnošenja završnog izvješća zaprimio uplate od 15,7 milijuna kuna, "čime je izbjegao plaćanje 3,7 milijuna kuna poreza". Također, okrivljenike se optužuje za počinjenje više kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem prilikom zapošljavanja više osoba u Gradu Zagrebu, u  Zagrebačkom holdingu i Gradskoj plinari Zagreb. Bandića se tereti i da je svojim potpisom odobravao službena putovanja, iako je bio svjestan da se službena vozila koriste u privatne svrhe, a u nekim su slučajevima neosnovano isplaćivane dnevnice.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Hoće reći da je i Švaljekici uplatio 10% ? Pero, braniš koalicijskog kompića, našla krpa zakrpu.

Stvarno jadno i šuplje.
Optužuju Mikija za 2009. ?
Više kaznenih djela ?
Pa da su imali nešto čvrsto valjda nebi čekali toliko dugo da podnesu optužnicu ?
Instucije sistema rade loše , sporo i nedjelotvorno a mi to sve plaćamo.

New Report

Close