Prijevoznici najavili prosvjed od ranog jutra: U Zagrebu će kamionima usporavati promet

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2019. u 14:16
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec rekao je da će prijevoznici prosvjedovati sporom vožnjom kamionima glavnim zagrebačkim prometnicama, a prosvjed bi trebao početi u sedam sati ujutro.

Iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika za ponedjeljak, 15. travnja najavljuju prosvjed usporavanjem prometa glavnim zagrebačkim prometnicama, jer im, kako kažu, nadležni nisu odgovorili ni na jedan zahtjev vezan uz probleme koje im je izazvao Pravilnik o tranzitnom prometu, odnosno ograničavanje uporabe pojedinih javnih cesta.

Predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec rekao je da će prijevoznici prosvjedovati sporom vožnjom kamionima glavnim zagrebačkim prometnicama, a prosvjed bi trebao početi u sedam sati ujutro, javlja N1.

"Vrijeme je prošlo i ništa nije poduzeto, svi nas ignoriraju. Naše vozače kažnjavaju na pojedinim cestama u Hrvatskoj iako je dogovoreno da se nikoga neće kažnjavati do 2. svibnja. Neću ni komentirati da se po graničnim prijelazima, zbog novog pravilnika, stvaraju enormne gužve", rekao je Kranjčec.

Prijevoznicima je najsporniji dio novog pravilnika kojim se ograničava uporaba pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila s najvećom dopuštenom masom većom od sedam i pol tona, ali i zbog toga što im se zatvara važan granični prijelaz u Murskom Središću.

Kranjčec ističe da time uzrokovano preusmjeravanje na autoceste bitno poskupljuje posao na pojedinim dionicama i produžuje vrijeme putovanja.

Prijevoznici traže i izmjenu definicije tranzitnog prijevoza, jer smatraju da domaći prijevoznici ne mogu biti u tranzitu u svojoj zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close