Prihodi telekoma od roaminga veći i 30 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 03. listopad 2023. u 17:00
U Hrvatsku je u kolovozu stiglo 14,2 milijuna stranih turista/P. Macek/PIXSELL

Po podacima eVisitora, u Hrvatsku je u kolovozu stiglo 14,2 milijuna stranih turista ili 8 posto više nego lani .

Turistička ljetna sezona s pojačanim dolascima stranih turista u Hrvatsku i ove je godine znatno utjecala na porast posjetitelja i prometa u roamingu u telekomunikacijskim mrežama, koji je bio i do 30 posto veći nego lani, doznaje se iz tri najveća telekoma u Hrvatskoj.

“U najprometnija četiri tjedna, zadnja dva u srpnju i prva dva u kolovozu ove godine u odnosu na isto razdoblje lani zabilježili smo rast prometa od gotovo 30 posto u mobilnoj mreži te sličan porast u mobilnoj mreži u svih sedam morskih županija”, iznose iz HT-a. Za prihode od roaminga ove godine kažu da su u okvirima planiranih.

U A1 tvrde da ove godine imaju čak 11 posto više posjetitelja u roamingu, koji su generirali čak 26 posto više prometa u odnosu na lanjsko razdoblje lipanj-kolovoz”, iznose iz A1.

Komentiraju pritom da je Hrvatska upravo specifična po tome što se ogroman podatkovni promet na području uz Jadran ostvari u samo četiri mjeseca, i nema izražene zimske turističke sezone, kao na primjer u Austriji.

Turistička sezona je ove godine bila vrlo uspješna i za Telemach. “Bilježimo značajno povećanje prodaje turističkih paketa u odnosu na 2022.”, kažu na upit o roamingu ovog ljeta u Hrvatskoj iz tog telekoma.

Po podacima eVisitora, u Hrvatsku je u kolovozu stiglo 14,2 milijuna stranih turista ili 8 posto više nego lani .

Komentirajte prvi

New Report

Close