Prezentacija novih uređaja održana u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2016. u 14:18
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Osim ulaganja od strane Ministarstva zdravlja, ostatak je opreme nabavljen decentraliziranim sredstvima Krapinsko-zagorske županije, sredstvima bolnice i uz pomoć donacija.

Ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr. med. dent., u pratnji pomoćnika doc. dr. sc. Dragana Korolije-Marinića i suradnika prisustvovao je prezentaciji najnovije medicinske opreme u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. 

Tom je prigodom ministar zdravlja, u društvu sanacijskog upravitelja Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomira Vančine, dipl. oec., Željka Kolara, župana Krapinsko-zagorske županije i suradnika obišao novi ultrazvuk radiologije i digitalni mamografski uređaj, ultrazvuk pedijatrije te ultrazvuk neurologije. Medicinski uređaji, u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna, financirani su od strane Ministarstva zdravlja. Riječ je o jednom u nizu ulaganja u nabavu opreme u 2015. godini, za što je ukupno izdvojeno više od pet milijuna kuna.

Nabavljenim će se uređajima nastaviti uspješan trend smanjenja lista čekanja na specijalističke preglede i omogućiti kvalitetniji rad Odjela za radiologiju, Odjela za pedijatriju i Odjela za neurologiju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Radi se o županijskoj bolnici sa statusom prve hrvatske veteranske bolnice, odnosno medicinske ustanove u kojoj se o ratnim vojnim invalidima i braniteljskoj populaciji skrbi po posebnim programima i sukladno njihovim potrebama. Bolnica se trenutno nalazi u uspješnom procesu sanacije, a nabava novih medicinskih uređaja predstavlja ostvarenje odgovarajućih tehničkih preduvjeta za unaprjeđenje rada na dobrobit pacijenata.

Osim ulaganja od strane Ministarstva zdravlja, ostatak je opreme nabavljen decentraliziranim sredstvima Krapinsko-zagorske županije, sredstvima bolnice i uz pomoć donacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close