Prevarili ga na neviđen način: Dao im je broj bankovnog računa i broj šifre za token

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2020. u 13:02
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrio počinitelj.

Dosad poduzetim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 46-godišnjak sredinom listopada ove godine na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas putem kojeg se nude na prodaju razni električni i akumulatorski alati uz značajne popuste.

Kako pišu RTL vijesti, slanjem poruka putem komunikacijske aplikacije stupio je u kontakt s nepoznatim oglašivačem vezano uz kupovinu alata vrijednog oko pet tisuća kuna, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Potom je na zahtjev oglašivača u nekoliko navrata putem spomenute aplikacije poslao poruke s brojevima svoje bankovne kartice i zaporkama tzv. token uređaja, pošto ga je oglašivač uspio uvjeriti kako nisu zaprimili njegovu uplatu.

Oštećeni je nešto kasnije primijetio kako je u nekoliko transakcija s njegovog tekućeg računa ukupno isplaćeno petnaestak tisuća kuna, a koje nije odobrio. Nakon toga pokušao je stupiti u kontakt s oglašivačem, ali u tome nije uspio te smatra da je prevaren zbog čega je događaj prijavio policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrio počinitelj.

Policija ponovno upozorava građane kako se na raznim društvenim mrežama i drugim komunikacijskim aplikacijama pojavljuju, u najmanju ruku vrlo sumnjivi oglasi, putem kojih se nude na prodaju razni proizvodi uz značajne popuste.

Sve takve oglase potrebno je pažljivo razmotriti te uzeti u obzir s velikom dozom predostrožnosti i sumnjičavosti jer iza njih se potencijalno mogu skrivati vrlo dovitljivi prevaranti.

Komentirajte prvi

New Report

Close