Prevaranti imaju novu metodu varanja: “Odmah sam shvatila da je nešto čudno”

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2024. u 13:47
foto: pixabay

Glasnogovornik Hrvatske pošte Krešimir Domjančić rekao je da se dosad nisu susreli s takvim slučajevima.

Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane. Na svojoj koži osjetila je to influencerica Marina Mamić kada je na adresu njezinih roditelja stigao paket koji nije naručila. Njezina majka nije se snašla te ga je platila 20 eura. 

– Odmah sam shvatila da je nešto čudno jer ja u tom razdoblju uopće nisam naručivala nikakve pakete. Kad sam ga došla preuzeti i otvorila, unutra su se nalazile magnetne trepavice i olovka za obrve. Znala sam da to nije nešto što sam ja naručila – ispričala je Marina Mamić za Dnevnik Nove TV. Na paketu je pisalo da je pošiljatelj tvrtka za prodaju kozmetičkih proizvoda iz Slovenije te da paket dolazi iz Velike Gorice.

– Nisam se obratila nikome za pomoć jer sam pretpostavila da se policija neće time baviti jer je iznos mali, ali sam odlučila snimiti video na društvenim mrežama da bih upozorila ljude. Moram priznati da sam se šokirala kad sam vidjela broj komentara ljudi kojima se isto to dogodilo – dodala je ona. 

Glasnogovornik Hrvatske pošte Krešimir Domjančić rekao je da se dosad nisu susreli s takvim slučajevima.

– Pošta isporučuje pošiljke onako kako je to platio pošiljatelj. U ovom slučaju radi se o pošiljci za koju je plaćena usluga uz otkupninu, što znači da će na adresi na paketomatu ili poštanskom uredu pošta naplatiti iznos otkupnine. HP ne ulazi u sadržaj pošiljaka niti HP zna što je u toj pošiljci niti je li ta pošiljka doista naručena ili nije – kazao je Domjančić.

Komentirajte prvi

New Report

Close