Preminula još jedna osoba: U Hrvatskoj 68 novozaraženih od koronavirusa, ukupno ih je 1079

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2020. u 14:05
Foto: Marko Dimić / Pixsell

“Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se i za sebe i za druge”, poručio je ministar zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da u Hrvatskoj imamo 68 novozaraženih, što je 1079 bolesnika ukupno. 9250 testiranja je napravljeno. Preminula je još jedna osoba u KB Dubrava. Ona je 35′ godište i imala je kronične bolesti.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da od dana kad je stožer donio mjere ograničavanja okupljanja zabilježeno je 45 kršenja kad je riječ o lokalima.

Ministar zdravstva Vili Beroš apelirao je ranije u Zadru da se i mladi pridržavaju propisanih mjera vezano za epidemiju COVID-19 jer i oni mogu biti podložni težim oblicima zaraze koronavirusom, naglasivši kako se zdravstvenim mjerama čuva zdravlje nacije.

“Iako smo rekli, što stoji, da stariji bolesnici i stariji građani obolijevaju i imaju teži klinički tijek ove bolesti, u zadnje vrijeme pojavilo se i nešto mlađe populacije. Prema tome savjetujem mladima da doista budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak od težeg oblika kliničke slike. Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se i za sebe i za druge”, poručio je ministar zdravstva i član Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je u Zadar je došao zahvaliti članovima županijskog Stožera CZ na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere.

Komentirajte prvi

New Report

Close