Premijer Plenković: Zasad nemamo planova za novi ‘lockdown’

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2020. u 21:59
Hrvatski premijer Andrej Plenković apelira na podizanje razine odgovornosti/LUKA STANZL/PIXSELL

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25.580 osoba zaražena novim koronavirusom.

Kako raste broj novozareženih i zadnjih dana premašuje brojke od 800 do 1000 ljudi sve se češće spominje i novo potpuno zatvaranje koje bi prema ocjeni mnogih bilo pogubno za hrvatsko gospodarstva.

Od apela poduzetnika do sporadičnih prosvjeda frizera i ugostitelja poruke o mogućima posljedicama zaključavanja po gospodarstvo su jasne.

Učinit ćemo sve što možemo da apeliramo na razum. Zasad nemamo planova za novi lockdown, ali isto tako moramo podignuti razinu odgovornosti, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu na televizijskom kanalu N1. Plenković je naglasio kako su svi svjesni što zatvaranje gospodarstva znači, jer, da nisu svjesni, rekao je potom, ne bi dali šest milijardi kuna potpora.

“Učinit ćemo sve što možemo da apeliramo na razum. Zasad nemamo planova za novi lockdown, ali isto tako moramo podignuti razinu odgovornosti. Razumijem da je ljudima teško, da su frustrirani, nervozni.

Ova situacija se događa kod svih. Neke zemlje ponovno poduzimaju restriktivne mjere. Ali ako nismo disciplinirani nećemo ovo pobijediti. Tako je u cijeloj EU”, rekao je premijer Plenković.

Inače, u nedjelju je zabilježeno 819 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 5164. Među njima je jučer bilo 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru 32 pacijenta.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25.580 osoba zaražena novim koronavirusom.

Komentirajte prvi

New Report

Close