Plenković: Radi se o situaciji bez presedana, takvo nešto do sada nismo vidjeli

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2023. u 16:55
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Nakon smjene ministra gospodarstva Davora Filipovića, premijer Andrej Plenković održao je izvanrednu konferenciju za medije.

– Konsternirani smo i zgroženi, rekao je na početku Plenković.

– Razriješio sam ministra Davora Filipovića s dužnosti, a automatski je i Jurica Lovrinčević prestao biti njegov savjetnik. Razlog i povod su saznanja koja smo vidjeli u medijskim napisima, kazao je premijer.

– Sada vidimo da je to bila cijela politička operacija u kojoj se radilo protiv Vlade. Mostu su se dostavljale informacije, da bi oni kasnije napadali Vladu. Radi se o situaciji bez presedana, takvo nešto do sada nismo vidjeli. Jurica Lovrinčević nije bio moj miljenik, vidio sam ga svega par puta.

– Ova odluka je jasna i čvrsta, poručio je između ostaloga Plenković.

Na pitanje premijeru Plenkoviću u njegovoj odgovornosti, odgovorio je:

– Negdje moramo podvući crtu, napravili smo dosta da bi građani živjeli bolje. Mi smo za to tu, nismo ovdje da ‘dilamo’ informacije koje bi stranke koristile protiv Vlade.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, potvrđeno nam je iz Vlade. I Jurica Lovrinčević tako prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Nakon što je Nacional objavio da je posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, kako su naveli, nudio lokalnoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, USKOK je potvrdio da provodi izvide.

Komentirajte prvi

New Report

Close