Premijer Plenković komentirao koronakartu te uputio važnu poruku

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2021. u 12:52
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade komentirao je aktualne događaje, a među ostalim i najnoviju informaciju da je Hrvatska prema ECDC-u od danas cijela crvena. 

– Prema karti ECDC-a Hrvatska je nakon cijelog ljetnog perioda, sada u crvenom, to je očekivano. Možemo slobodno ipak reći da smo praktički u financijskom smislu najinteresantniji dio sezone, omogućili da se ona odvija bez alarma. Čestitam ministrici i direktoru turističke zajednice te Vladi i Stožeru na naporima koje smo uložili da sezona bude u okvirima 70 do 75% u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Današnje statistike za srpanj govore koliko je uspješna sezona.

Plenković dodaje da smo suočeni s puno zaraznijim delta sojem.

– Inzistiramo da je najbolji način zaštite – cijepljenje. Došli smo na 52% odrasle populacije koji su primili prvu dozu. Smatramo da svi oni koji su to odgađali, neka to učine što skorije. Cjepiva ima dovoljno, svatko se može cijepiti, bilo kada, bez čekanja i bez komplikacija.

– Sada je važno da brojevi koji su bitni u ovom trenutku, a to su hospitalizirani i nažalost preminuli, da te brojeve držimo što niže. Od 10 danas preminulih dvoje je bilo cijepljeno, ali se radi o osobama starije životne dobi s brojnim komorbiditetima. Apeliram na naše sugrađane starije dobi da se cijepe, poručio je Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close